2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Sürücüyü yaralılar teşhis etti

Samsun'da 10 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı kazanın sürücüsü olduğu iddia edilen şahıs gözaltına alındıktan sonra suçlamaları kabul etmeyip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yaralıların kendisini teşhis etmesi üzerine yeniden gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Dış Kavşak'ta geçen pazar akşamı gece saat 00.01 sıralarında meydana gelen kazada, Adem Ç.'nin kullandığı 37 EP 276 plakalı ağaç yüklü kamyon, kavşakta yolun karşısına geçmeye çalışan ve düğünden dönen ailelerin bulunduğu 55 C 0082 plakalı minibüse yandan çarpmış ve kazada minibüste bulunan 10 kişi ölmüş, 12 kişi de yaralanmıştı.


Olayla ilgili olarak minibüsün sürücüsü olduğu iddia edilen Kamil K. (35) ile kamyon sürücüsü Adem Ç., 5 gün önce çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmış, Kamil K.'nin araç sürücüsünün kendisinin olmadığını ve Abdullah B. olduğunu ileri sürmesi üzerine gözaltına alınan Abdullah B. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı, sağlık durumu iyi olan yaralılarla hastanede tek tek görüşüp ifadelerine başvurdu. Bu arada Abdullah B., hastaneye götürülerek
yaralılara gösterildi. Yaralılar, kaza sırasında minibüsü Abdullah B.'nin sürdüğünü ileri sürerek, kendisini teşhis ettiler. Abdullah B., Gazi Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Söz konusu şahsın yeniden Samsun Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.


Öte yandan, beyin ölümü gerçekleştiği iddia edilen kazada ağır yaralanan Dilara Çakır'ın (18), Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde solunum cihazına bağlı olarak yaşadığı öğrenildi. Dilara Çakır'ın kalbinin çalıştığı, ancak solunum olmadığı için cihaza bağlı olduğu ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 14:00:47
Güncelleme :25 Nisan 2009 Cumartesi 14:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?