2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Süt üreticileri bilgilendirildi

Samsun Avrupa Birliği Bilgi Bürosu'nun öncülüğünde "Sütümüz Beyazlıyor" sloganı ile Samsun, Amasya ve Çorum illerinde 10 köyde 165 üretici bilgilendirildi.


Samsun Avrupa Birliği Bilgi Bürosu'nun öncülüğü ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin destekleriyle süt üreticisine yönelik "Sütümüz Beyazlıyor" sloganı ile başlayan etkinlik kapsamında 'AB hijyen standartları ve yerel süt üretimi' konulu eğitim verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu Koordinatörü Necmi Alıç, 11-15 Mayıs tarihleri arasında Samsun, Amasya ve Çorum illerinde 10 köyde 165 süt üreticisine ulaşarak, yerinde bilgi verdiklerini söyledi. AB hijyen standartları ve yerel süt üretimi' ile ilgili süt üreticisine eğitim vermeleri yönündeki amaçlarını açıklayan Alıç, "Bölgemizde çok sayıda süt üreticisi mevcut.

Çevrede halihazırda var olan ancak oto kontrol dışında hiçbir kontrol sistemi de süt üreticileri yönelik yapılmıyor. Bu düşünce yola çıkarak, uzmanlar tarafından belirlenen yerel bilgi ihtiyacı, yerel süt üreticilerinin AB uygulamaları ile karşılaşacakları uygulamalar, kuralları bilmemeleri hijyen ve sağlık koşulları üreticilere anlatıldı.

Yerel süt üretiminin kalite ve üretiminin artırılması, AB Bilgi Bürosu ve AB hakkında tabanın farkındalığını artırdık. Eğitim semineri teorik, bilgi, pratik, uygulama ve kontroller şeklinde gerçekleştirildi" dedi. Türkiye'de 10 bölgede ilk kez kendi bilgi bürolarının böylece önemli bir etkinliğini yaptığını dile getiren Necmi Alıç, eğitimin ardından ise süt üreticisinin doğru uygulama yapmaya başladığını, bunun da kendilerini ayrıca memnun ettiğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?