4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Sütaş'tan yatırım sinyali

SÜTAŞ'TAN YATIRIM SİNYALİ

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Samsun'a yatırım konusunda, "Samsun kaderimin yolu üzerinde" dedi.

Samsun'a gelen Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Samsun'la olan bağını anlattı. Göçmen bir ailenin üçüncü nesli olduğunu, Osmanlı batıya doğru giderken Orta Anadolu'daki yurttaşlarını da götürdüğünü, daha sonra geri döndüklerini belirten Yılmaz, "Anadolu'nun içine doğru yayılmaya başladık. O dönemde Yunanistan'a kadar gittiler, oradan geri geldiler, yerleştiler. Karacabey'e gelirken yolda ayrılmalar oldu. Ailemin bir kolu Karacabey'e, diğer bir kolu Samsun'un Bafra ilçesine geldi.

Karacabey'de ilk kurulan tesislerimizde çalışanlarımızın büyük bir kısmı Bafra'daki akrabalarımız. Çekirdek kadroyu babalarımız onlardan kurmuş" diye konuştu.

"Samsun yolumun, kaderimin yolu üzerinde" diyen Yılmaz, "Aksaray'da Türkiye'nin gerçek gurur duyacağı büyük tesislerimizi kurdum. Bilişimcilerin sağladığı imkanlarla. Bu yollarda devam edeceğiz. Nereye doğru gideriz, Samsun'a mı bir yerlere doğru gideceğiz. Şunu taahhüt ettik. 35'inci yılda 2 olan sütçülük merkezini 2012 yılına kadar 4'e çıkaracağız. Üç yılda 4 projeye çıkmak istiyoruz. Sütün bereketini Anadolu'ya yaymak istiyoruz. Bir okul kuruyoruz. Süt, yem, damızlık, çiftçilik uygulama, sığırcılık

böyle bir kompleks oluşturuyoruz. Şuan yüzde 40 kapasitelere getirdik. Önce Aksaray'ı desteklememiz lazım. Samsun, Aksaray'ın pazarına giriyor. Aksaray'ı doldurmamız lazım ki, ben başka yerlere yatırım yapayım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 17:21:05
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 17:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?