6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

T Tipi cezaevinde sona yaklaşıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde inşa edilen 'Bafra T Tipi Bölge Cezaevi'nde sona gelindi.


Bafra'nın Sarıçevre köyü sınırları içerisinde yer alan 90 bin metrekare açık, 49 bin metrekare kapalı alan üzerine yapımı devam eden Bafra T Tipi Bölge Cezaevi'nin yüzde 98'i tamamlandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, basın mensuplarına cezaevi inşaatında bilgi verdi. Özen-San A.Ş. firması tarafından yapılan Bafra T Tipi Bölge Cezaevi inşaatının 2009 yılı Ocak ayında tamamlanarak faaliyete geçeceğini belirten Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, T Tipi Bölge Cezaevi kompleksi içinde kapalı ve açık cezaevi, özel jandarma binası, çamaşırhane, trafo, jeneratör, su deposu, cezaevi çalışmalarının bir kısmına hitap eden lojman ve otopark, spor kompleksi ve çocuk parkı alanlarının tamamlandığını söyledi.


Bafra ilçesi ve çevresinde bulunan il ve ilçelere de Bafra T tipi Cezaevi'nin hitap etmesinin de planlandığını belirten Salih Çokal, "Bafra T Tipi cezaevi inşaatı çalışmalarına 15 Eylül 2006 tarihi itibariyle başlandı. İnşaat çalışmaları şuanda hızlı bir şekilde devam ediyor. Cezaevi 2-3 ay içerisinde faaliyete geçecek. Çevre düzenlemesi ve elektrik çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuanda Bafra T Tipi Cezaevi'nin yüzde 98'i tamamlandı" dedi.


Cezaevinin kapalı alanının 652 kişi kapasiteli olduğunu belirten Başsavcı Çokal, "Değişik sayılarda 240 tane mahkumun iş atölyelerinde çalışacağı yarı açık cezaevi alanı var. Yani yaklaşık 900 hükümlü ve tutuklunun kalacağı ve yüzde 50 daha kapasitesi artırılabilecek bir cezaevi olacak. Cezaevinde suçluların çağdaş normlar çerçevesinde hem cezalarının infaz edilmesi hem de iş sahibi olandan yararlanma, iş sahibi olmayandan da bu cezaevinde kaldığı süre içerisinde meslek edilme sağlanacaktır. Bu çalışmalarla insanlarımızı topluma kazandırma konusunda çalışmalarımız devam edecektir.

Bu cezaevinin ekonomik anlamda da mutlak surette bu bölgeye girdisi olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.


Başsavcısı Salih Çokal, Bafra T tipi Bölge Cezaevi'nin, Avrupa Konseyi tavsiye kararlarına ve uluslararası belgeler ve sözleşmelere uygun, çağdaş normlarda olup, uzun ve kısa süreli ceza alan kişilerin iyileştirilerek, tekrar topluma kazandırılmaları amacıyla inşa edildiğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 08:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?