2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tabip Odasından seçilenlere çağrı

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, il genelinde yapılan seçimleri kazanan belediye başkanları ve muhtarlara seslenerek, "Samsun'da bireysel silahlanmayı reddedin ve bu konuda öncü olun" çağrısında bulundu.


Hekimler olarak öldürücü bir araç olan silahın izin verilmesine katkıda bulunmak istemediklerini dile getiren Şahan, her yıl yerel ve ulusal basına ''maganda kurşunu'' ya da ''serseri kurşunu'' olarak adlandırılan ölümlerin yansıdığını belirtti. Samsun'da son 5 yılda şiddet kültürünün arttığına dikkat çeken Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, "Samsun, okullarda ve belediye binalarında patlayan silahların şehri olmamalıdır. Şiddetsiz bir Samsun için, tüm belediye başkanları ve muhtarlara çağrımız, önce bireysel silahlanmayı siz reddedin ve ilimizi şiddetten arındıran çalışmalara destek verin. 2008 yılı istatistiklerine göre Türkiye'de toplam 7 milyondan fazla ruhsatlı/ruhsatsız silah bulunuyor. Buna göre silah ruhsatı alma yeterliliğine sahip her 10 kişiden 1'inin silahı mevcut. Ayrıca, Türkiye'de silah sayısının son 10 yılda 10 kat arttığı biliniyor.

Cinayetlerin yüzde 50'sinin silahla işlendiği, aile içi şiddet ve eş öldürmeyle sonuçlanan olayların yüzde 35-40'ında ise silah kullanıldığı rapor ediliyor" dedi.
Türkiye son 4 yılda silah alımına 5 milyar dolardan fazla para harcandığını açıklayan Şahan, ülke genelinde yılda ortalama 3 bin kişinin bireysel silahlarla hayatını kaybettiğini söyledi. Acı veren silahları kullanmadan yaşamanın, iletişim kurmanın ve rızkını kazanmanın yolunu bulmanın zamanının gelmesini oda olarak istediklerini ifade eden Cem Şahan, "Günlük yaşamlarımızda kendimizi yeterince güçlü hissettirecek, eğlendirecek, paylaşacak değerlerimiz olur her zaman bireyler ve toplum olarak. Yoksa üreticiliğimizi 'yok edicilik' üzerine odaklayarak neslimizi silah yoluyla tüketeceğiz bu gidişle" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 17:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?