6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Taciz cinayetine 12 yıl 6 ay hapis

Samsun'da eşine tacizde bulunduğunu iddia ettiği arkadaşını 19 bıçak darbesiyle öldüren şahıs ile cesedi boş araziye taşırken kendisine yardımcı olan kardeşinin yargılanması sona erdi.


Yaşar Doğu Mahallesi'nde yaklaşık 7 ay önce meydana gelen olayda, 19 bıçak ve şiş darbesiyle öldürülen Tamer A.'nın (25) cesedi boş bir arazide vatandaşlar tarafından bulunmuştu.

Olayla ilgili gözaltına alınarak tutuklanan Nejdet Mehmet Ç. (24) ile kendisine cesedi taşımada yardımcı olduğu belirtilen kardeşi Sitem Cenk Ç.'nin (19) Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları sona erdi. Nejdet Mehmet Ç., "Öncelikle ölene Allah'tan rahmet diliyorum. Olayın böyle olmasını istemezdim.

Arkadaşımı eşimin
üzerinde görünce bir anda şok oldum. İlk bıçağı vurduğumda kendisini bıraktım, ancak bıçağı eğip beni elimden yaralayınca kendimi kaybettim. Çok pişmanım. Keşke bu olay hiç olmasıydı" dedi. Mahkeme heyeti, tahrik altında cinayet işlemek suçundan, sihirbazlık yaparak geçimini sağlayan Nejdet Mehmet Ç.'yi 12 yıl 6 ay, tutuksuz olarak yargılanan ve kendisine cesedin taşınmasında yardım ettiği iddia edilen kardeşi Sitem Cenk Ç.'yi de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sitem Cenk Ç.'ye verilen ceza hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verilerek ertelendi. Sitem Cenk Ç., herhangi bir saldırıya uğramaması için adliye çıkışı polis korumasında, polis aracına bindirilerek evine götürüldü

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?