6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tacizci metafizikçiye 20 yıl ceza

Samsun'da, kendisini metafizik uzmanı olarak tanıtıp, tedavi amaçlı yanına gelen 1'i erkek 4 üniversite öğrencisine tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan şahıs 20 yıl, kendisine yardım ettiği iddia edilen üniversite öğrencisi genç kız ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yaklaşık 15 aydır tutuklu bulunan sahte metafizik uzmanı olduğu iddia edilen İbrahim Ö. (61) ve üniversite öğrencisi Leyla Ç.'nin (23) yargılanması sona erdi. Olay, üniversite öğrencisi S.Ö. (24) adlı genç kızın, üniversite öğrencisi Leyla Ç. ile arkadaş olduğunu ve Samsun'un Atakent beldesinde kendisini metafizikçi olarak tanıtan İbrahim Ö.'nün tedavi amaçlı kendisini kandırıp ilaçlı kahveyle uyutarak tacizde bulunup tecavüze kalkıştığını iddia ederek polise şikayetçi olması üzerine ortaya çıktı.

Bu olay üzerine gözaltına alınan İbrahim Ö. ve kendisine yardım ettiği iddia edilen üniversite öğrencisi Leyla Ç. ile ilgili haberlerin gazetelerde yer almasının ardından bir başka üniversite öğrencisi genç kız S.A. (23) ve erkek arkadaşı O.A. (25) ile G.Ç. polise şikayette bulunarak, aynı olayın kendilerinin başından geçtiğini ileri sürdü. Leyla Ç. aracılığıyla tanıştıkları İbrahim Ö.'nün kendisine ilaçlı kahve içirip sarkıntılıkta bulunduğunu belirten S.A., erkek arkadaşı O.A. ile birlikte şikayetçi oldu.

Olaydan sonra tutuklanan İbrahim Ö. ve Leyla Ç.'nin yargılanmasına bugün devam edildi. İbrahim Ö. ve Leyla Ç., haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. İbrahim Ö., daha önce mağdur sıfatı ve tanık sıfatıyla dinlenenlerin verdikleri ifadeleri kabul etmediğini ve kendisiyle yüz yüze yeniden dinlenmelerini istediğini söyledi.

Mahkeme heyeti ise daha önce ayrıntılı bir şekilde ifade veren mağdur ve tanıkların yeniden dinlenmelerinin davayı uzatacağı ve sonuca etkili olamayacağını göz önünde bulundurarak bu talebi kabul etmedi.

İbrahim Ö., "Ben bunlara hiç kötülük yapmadım. Babalarının vermediğini nasihatleri verdim. Kalp hastalığımın dışınca cinsel yönden bir sıkıntım yok. Eğer niyetim onları ilaçla uyutup sarkıntılıkta bulunmak olsaydı sonuca da gider, onlarla bir kez de olsun cinsel ilişkiye girerdim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ayrıca içirdiğim iddia edilen ilaçlı kahvedeki ilacın etkisi konusunda bilir kişi raporunu kabul etmiyorum. Marmara Üniversitesi'nden bir profesör arkadaşım var. Onu aradım ve iddia edilen ilaçla ilgili bilgi verdim. Böyle bir ilacın etkisinin söz konusu olmadığını ve eğer varsa elimde kendisine de gönderip hastalara kullanabileceğini söyledi. Kalp hastasıyım ve tedavi olmam gerekiyor. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Leyla Ç. ise bu olayda bir suçunun olmadığını savunarak, "Arkadaşlarım eğer başlarına gelen bu olayları bana bahsetmiş olsalardı onları uyarırdım. Ben iyi niyetimin kurbanı oldum. 4 yıl boyunca üniversitede hiçbir sıkıntım olmadı. 2 fakülte birden okuyorum. Bütün enerjimi bu dava için kullanıyorum. Artık bu davanın sonuçlanmasını istiyorum. Cezaevine girip çıktığım için beni yurttan atmak istediler, 16 yıllık eğitiminin ziyan olmasını istemiyorum. Eğer İbrahim Ö., gerçekten bayan arkadaşlarıma bir şey yaptıysa ben arkadaşlarımın yanındayım. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda kararını açıkladı. İbrahim Ö., O.A.'ya sarkıntılıkta bulunmak suçundan erkek olduğu için beraatına, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 102 / 2 maddesi gereği S.Ö. ve S.A.'ya tacizden 8 yıl 9'ar ay hapis, G.Ç.'ye karşı eyleminden dolayı da 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Leyla Ç.'de İbrahim Ö.'ye yardım ettiği iddiasıyla toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 15:03:14
Güncelleme :11 Mart 2008 Salı 16:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?