6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tacizler ruh sağlığını bozdu

Samsun'da babasının ve ağabeyinin tacizine uğradığı iddia edilen 15 yaşındaki kızın, tarlasına çalışmaya gittiği şahsın da defalarca cinsel tacizine maruz kaldığı ortaya çıktı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Bölümü'nün verdiği raporda, 8 yıldır tacize uğrayan kızın ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, ailesi ile birlikte tarlasına çalışmaya gelen 15 yaşındaki E.K.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen evli ve 2 çocuk babası B.T.(35) ile kızın okuduğu okulun kantinini işleten Y.A.'nın (46) yargılanmasına devam edildi. Y.A., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Suçsuz olduğunu ileri süren B.T. ise, "E.K.'yi tanımam. Ancak ailesini tanırım. Bana yönelik iddiaları doğru değildir. Beni neden suçladığını bilmiyorum" dedi.

Başından geçen olayı anlatan E.K., "Ben ilköğretim okulu 7. sınıfında okurken B.T.'nin Erikli köyündeki tarlasına çalışmak üzere annem ve kardeşimle gittik. Annem ve kardeşim B.T.'nin eşi ve çocukları ile tarlaya gittiler. B.T. kendisi evde kaldı. Evde iken B.T. beni öptü. Üzerimi çıkarmadan cinsel organını benim vücuduma sürterek tacizde bulundu. Daha sonraki zamanda ben kendi evimizde tek kalırken B.T. eve geldi. 5-6 gün bizim evde aynı şekilde tacizlerini sürdürdü. Y.A. ise benim okuduğum okulun kantincisi idi. Zaman zaman kantine gittiğimde beni yanağımdan öperdi. Y.A.'nın bunun dışında bir eylemi olmadı. Belki ben yanlış anlamış olabilirim. Bu yüzden Y.A. hakkında önceki ifademde suçlamada bulundum. Bana cinsel istismarda bulunan B.T.'dir" diye konuştu.

E.K.'nin annesi Z.K. ise, "Kızım her iki sanık hakkında cinsel istismarda bulunduklarını söyledi. Ancak, ben bir şey görmedim. Olayın doğru olup olmadığını bilmiyorum" şeklinde konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilen E.K.'nin yaşadığı olaylardan dolayı beden ve ruh sağlığının bozulduğuna dair rapor verildi. Mahkeme heyeti, E.K.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, yaşadığı olaylardan dolayı beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına dair raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Samsun'un Erikli köyünde 2005-2008 yılları arasında meydana gelen olayda, 15 yaşındaki E.K., B.T.'nin kendisine 3 yıl boyunca cinsel tacizde bulunduğunu ve yine 2008 yılı başında Atakum ilçesindeki okulunun kantinini işleten Y.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek şikayetçi olmuştu. E.K.'nin, 2000-2007 tarihleri arasında ağabeyi H.K. (16) ve babası A.K.'nin de cinsel saldırısına uğradığı ve söz konusu şahıslar hakkında açılan davanın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği öğrenildi.

Yaşadığı olaylar karşısında E.K.'nin mahkeme kararıyla Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildiği ve burada kaldığı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?