2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tahammül bitti sıra çözümde

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Kürt açılımıyla ilgili görüşlerini açıklayarak, "Başka mihrak odaklarının bu sorunu kaşıması, kurcalaması, bu sorundan beslenmesi, bu problemin büyütülmesi suretiyle Türkiye'nin atılımının, hamlesinin, mücadelesinin kesilmesine artık tahammül etme düşüncesinde değiliz" dedi.


Grup Başkan Vekili seçilen AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda davul-zurna eşliğinde karşılandı. AK Parti Samsun Milletvekilleri Fatih Öztürk, Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Adem Güney, eski il başkanı ve belediye başkanları ile partililerin karşıladığı Kılıç, basın toplantısı düzenlendi.


AK Parti iktidarının Türkiye'nin pek çok alanında devrimler yapan, çözümsüz problemleri çözerek Türkiye'nin gündeminin dışına taşıdığını belirten Suat Kılıç, cesaretle, dirayetle ve kararlılıkla Türkiye'nin sorunlarının üzerine gözünü daldan budaktan sakınmaksızın yürüyen bir iktidar anlayışıyla Türkiye'ye yaklaşık 7 yıldır hükümet ettiğini kaydetti.


"Çözümsüzlük, çözüm değildir. Problem varsa, problemleri masanın altına süpürmek hiçbir şekilde temizlik olarak değerlendiremez" diyen Kılıç, "Çözüm, ancak bir araya gelmekle, konuşmakla sorunların üzerine yürümekle ve sorunları çözerek ülke gündeminin dışına taşımakla mümkündür. Problem kümelerini Türkiye'nin gündeminde tutmak, çözümsüzlüğü çözüm olarak yazmak, kavgadan, istikrasızlıktan, akan göz yaşlarından beslenmek ve medet ummak hükümetin anlayışı değildir, olamaz" diye konuştu.


Hükümetin 'Kürt açılımıyla' ilgili çalışmalarına değinen Kılıç, şu görüşleri paylaştı:
"Adına Kürt sorunu deyin, Güney Doğu sorunu deyin, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri, 30 yıldır terör oluşturan, mevcut problemlerin tamamını ortadan kaldırma kararlığını ortaya koymuştur. Artık istiyoruz ki, anaların gözyaşı akmasın. Artık istiyoruz ki evlatlarımız kutsal vatan görevi olan askerlik vazifesine davul-zurna ile uğurlanırken, geri dönüşleriyle ilgili bir güvenlik endişesi Türkiye'nin gündeminde kalmasın. İstiyoruz ve diyoruz ki, bu coğrafya üzerinde 72 milyon vatan evladı, tek devlet, tek
millet ve vatan etrafında birbirine kenetlenmiş, inanmış güvenmiş bir toplumuz. Bu topluluğun kardeşlik hislerini hiç kimsenin yok etmesine fırsat veremeyiz. Türkiye toprakları üzerinde, Türkiye'nin sorunu olan konuda, başka mihrak odaklarının ülkelerin yabancı, unsurların bu sorunu kaşıması, kurcalaması, bu sorundan beslenmesi, bu problemin büyütülmesi suretiyle Türkiye'nin atılımının, hamlesinin, mücadelesinin kesilmesine artık tahammül etme düşüncesinde değiliz. Birlik ve beraberlik içerisindeki
milletimizin birtakım etnik ayrışmacı yaklaşımlarla birbirine hasım edilmesine, düşmanlık duygularının körüklenmesine AK Parti, bugüne kadar fırsat vermedi, bundan sonra fırsat vermeyecektir."
72 milyon insanı gerçeği görmeye davet ettiğini ifade eden Kılıç, "Demokratik açılım dediğimiz barış ve kardeşliği egemen kılma, insanlarımızı daha huzurlu, özgür bir hayat standardına kavuşturma mücadelesine, duruşuna, kararlığına siyasi nedenlerle karşı çıkmak yerine ülkemizin ve milletimizin geleceğini hesap ederek, destek vermeye davet ediyorum. Bu duruşumuza karşı çıkmamak siyasa kaygılar dışında bir anlam ifade etmeyecektir" diye konuştu.
Kılıç, nereye giderse gitsin, siyasi fatura ne şekilde şekillenirse şekillensin, barış ve kardeşlik projesini Türkiye'nin hücrelerinde, zihninde doğru anlaşılması, halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi için gayret edeceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 15:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.254.191.xxx Tarih : 9.08.2009 21:08:47

selam degerli okur arkadaşlar..sayın vekil suat kılıcın bahsettiklerini pekte anlayamadım..fakat anladıgım bir şey var oda bu yerel secimlerde atakumda kaybeden AKP li ADEM BEKTAŞIN yaptıgı ayıbı halen degerlendirmeyip..bu ayıp ile ilgili halen AKPlilerin özür dilememesi üzücüdür..sanki 100% ADEM BEKTAŞ atakumu kazanacakmışta ..kazanamayınca şoke olmuş ve medeni biri gibi devir teslime bile katılmamıştır..sayın vekil bence önce bu konuya acıklık getirmesi lazım..davul zurna ile karşılanmış olması bana 1 şey ifade etmiyor..vatandaş onlara oy verince canım cicim..tercihini başka yönden yapınca ...vah vah vaaaah  feryat figan..yok öyle ..secimlerde inşaallah AKP nin adaletsizliklerinden dolayı SAMSUN vekillerinde eleme yapılacaktır..3 cıkartabilirlerse bende bir şey bilmiyorum o zaman...selamlar herkeze..