3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Takımına küfür edince, bıçaklandı !

Samsun'da Galatasaray fanatiği 16 yaşındaki O.E.'ye, tuttuğu takıma küfür ettiği gerekçesiyle aynı yaştaki Trabzonspor taraftarı arkadaşı İ.K.'yı 2 yerinden bıçakladığı için 1 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı erteledi.

Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-1 yendiği, bu sezon ilk yarıda oynanan İstanbul'daki maç ardından O.E., aynı yaştaki arkadaşı İ.K.'yı Galatasaray'a küfür ettiği için bıçakladı. `Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar ağır hapis istemiyle Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan O.E., pişman olduğunu söyledi.

 O.E., ``Onları yendiğimiz her maçta, `Maçı hakemle aldınız' diyerek Galatasaray'a ve bana hakaret ediyordu. Olay günü de, onu susturmak için, `Biz adama böyle geçiririz' dedim. Öfkelenip, Galatasaray'a ve futbolculara küfür etmeye başladı. Çok sinirlendim. Yaptığımdan dolayı pişmanım.

Arkadaşımlada barıştık'' dedi. İ.K. de, arkadaşından şikayetçi olmadığını anlatırken, ``Onu kızdırmak istemiştim. Galatasaray'a yenilmemizi hazmedemedim. Kendisiyle barıştık. Önümüzdeki maçı birlikte seyredeceğiz'' diye konuştu. Mahkeme heyeti, yargılama sonucu O.E.'ye, yaralama suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verdi. Heyet daha sonra, O.E.'nin sabıkası olmadığını göz önüne alarak cezasını erteledi.

Yayın Tarihi : 23 Nisan 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?