2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tamir edilemez denildi ama..

Samsun'da ilkokul mezunu bir genç, tamiri olmadığı öne sürülen elektronik engelli aracının tamirini yapmayı başararak sahibine teslim etti.


Mustafa Yiğit(31), İlkadım ilçesinde ikamet eden engelli vatandaşın bozulan aracının tamirini yaptı. 1 ay süren tamiratın ardından araç sahibine teslim edildi. Geçen yıl bozulan aracı, tamircilerin yapamadığı öğrenildi. Cam kemik hastalığı olan araç sahibi, tamiri yapılan aracına binmenin mutluluğunu yaşadı.


Daha önce yapmış olduğu elektronik projelerinden dolayı bazı gazetelerde çıktığını belirten Mustafa Yiğit, "Beni gazetelerde gören engelli arkadaşımız bana ulaştı. Aracın tamirinin yapılmasını söyledi. Aracın birkaç tamirci gördüğünü ve 'Yapılamaz' dendiğini bana söylediler. Ben 'Getirin, yaparım' dedim. Karışık devreleri vardı, uzun ve zor oldu ama sonunda yaptım. Aracın sistemini değiştirdim ve gayet ucuza mal oldu. Bu araçların maliyeti çok fazla. Bozulması halinde ise parçaları çok masraflı ve her tamirci yapamıyor. Bu konuda bana imkan verilmesini istiyorum. Bu aracı ise ücretsiz yaptım. İlk yapmamdan dolayı biraz elektronik sistemini öğrenmeye çalıştım ve öğrendim. Bu araçta yaptığım gibi bütün tasarımları yapacağım. Bana gelen tüm araçları da yapmak istiyorum. Engelli kardeşlerimiz bozulan araçlarına binememelerinin sıkıntısını yaşamalarını istemiyorum. Sadece malzeme parasını alacağım. Amaç hayır olsun" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 09:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?