2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tantan'dan önemli açıklamalar

SAADETTİN TANTAN SAMSUN'DA

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, "Türkiye, bölgesinde, havzasında ve kıtasında bir güç olabilir, büyük imkan ve kabiliyetleri var; ancak Türkiye kendi iradesini kullanamıyor" dedi.

Partisinin Samsun İl Başkanı Aziz Ormancı ve partililerle bir araya gelmek üzere Samsun'a gelen Saadettin Tantan, Yafeya Otel'de düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıllardan beri Türkiye'de silahlı ve silahsız örgütlerle mücadelede Türk halkının kendi iradesini kullanamadığını ve kullanmasına izin verilmediğini ifade eden Saadettin Tantan, "Oysa Batı ülkelerinde kendi ülkelerine bu tip tehditler savaş sebebi sayılırken, maalesef Türkiye'deki siyasetçi kendi halkını aldattı ve aldatmaya devam ediyor. Bütün her şey açık ve net ortada, örgütü kullananlar, kullandırtanlar belli, fakat hiçbir şey yapılamıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücü bu kadar zayıf mı, değil. Neden yapılamıyor? Yapıldığı taktirde o koltuklarda kimse kalamaz. Tutsaklık burada yatıyor. Aslında devletin gücü bu örgütü dünyanın hiçbir yerinde gezdirtmez, 1 dakikada yok eder. Seviniyoruz 3 tane örgüt mensubunun mal varlıklarına el konuyor diye. Bundan önce de Avrupa'da 3-5 kişinin mal varlığına el konuldu, onlar içeriye alındı diye sevinildi. Halbuki orada sonradan serbest bırakıldı. İnsanlar 'sen niye mücadele etmiyorsun, engelleyen ne' diye sormuyor" şeklinde konuştu.

Kürt ve Ermeni açılımları hakkında bir soruyu cevaplandıran Tantan, "Türk toplumuna 150 yıldır dayatılan 2 şey vardır; Ermeni ve Kürt sorunu. Bu iki sorun da Türkiye'den kaynaklanan sorun değildir. Bu topraklarda asırlardan beri yaşayan bu millet, kendi komşusuna 'sen kimsin' diye sormamıştır. Çorbasını, ekmeğini, işini paylaşmıştır. Peki kim dedirtti, bu ülkenin imkan ve kabiliyetini kullanmak isteyen güçler dedirtmiştir. O insanları kışkırtmıştır, parayla satın almıştır, onlara birtakım vaatlerde bulunmuştur. Bu milletin hafızası ve arşivi bilir ki, Cumhurbaşkanı'nın ifadesinde bulunan 'tarihi fırsat' lafını kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

SAADETTİN TANTAN SAMSUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 16:37:03
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 16:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?