2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tapuda sıra matik hizmete girdi

Samsun Tapu Sicil Müdürlüklerinde devreye giren 'sıramatik sistemi' sayesinde vatandaş vakit kaybına uğramayacak, işlemlerini dijital ortamda takip edebilecek.
Tapuda kalite yönetiminin artırılması, vatandaşların işlemlerinin kısa sürede tamamlanması, evrak tespitlerinin önceden yapılarak yanlış anlaşılmalara fırsat verilmemesi, müşteri memnuniyetinin artırılması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve uygulamaya konulan "sıramatik sistemi" Samsun'da da hizmete girdi.


Birçok sorunu giderecek olan sistem hakkında bilgi veren Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Mustafa Parlak, Tapu Sicil Müdürlülerinde işlemlerin bankalardaki gibi basit işlemler olmadığını, işlem çeşidinin çok fazla olduğunu, bazı işlemlerin aynı gün içerisinde sonuçlandırılabilirken, imar uygulamaları, intikal gibi bazı işlemler birkaç gün alabildiğini söyledi. İşlemler sırasında yaşanan sorunlara değinen Parlak, aynı gün içerisinde bitirilebilecek basit işlemlerde vatandaşın sırasını aldığını, sırası
geldiğinde evraklarının eksik olması nedeniyle işlem yapılamadığını, 'tamamla, yeniden gel, yeniden sıraya gir' sorunun oluşturduğunu vurguladı. Yeniden gel sorununun oluşmaması için öncelikle bütün Tapu Sicil Müdürlüklerimizde ön başvuru sistemi kurduklarını ifade eden Parlak, "Bu sistemde görevli bir memur önce vatandaşın evrakları kontrol ediliyor, tamamsa sıra veriliyor. Böylece vatandaş bekledikten sonra 'evrak eksikmiş, tamamla gel' olayını ön başvuru sistemi ile bitirmiş bulunmaktayız. Ön başvuru sisteminden sırasını alıp, işlem yaptıracak olan vatandaşın bu aşamadan sonra yapılan işlemlerde güven duyması, daha çabuk işinin yapılması, daha rahat ortamda işinin sonuçlandırılması ve işleminin hangi aşamada olduğunun bilgisini verebilecek şeffaf bir esasa dayalı olarak hazırlanan sıramatik sistemimiz büyük faydalar sağlayacak" dedi.


Sıramatik sisteminde işlem yaptıran vatandaşın adı, soyadı, başvuru tarihi ve zamanı, işlemin çeşidi, işlemin havale edildiği memurun adı ile soyadı, işlemin hangi aşamada olduğu ve işlemin tamamlanma oranını gösteren bilgilerin müdürlükteki büyük boyutlu LCD ekranlardan görüldüğünü ifade eden Parlak, "Böylece Tapu Sicil Müdürlüklerinde memurun inisiyatifi bütünüyle ortadan kalkmaktadır. Vatandaşların şeffaf bir şekilde adım adım işleminin hangi aşamada olduğunu takip edebilmektedir. İşlem yaptıracak
olan her bir vatandaşımız kendi sırasını beklemek zorunda kalacaktır" diye konuştu.
Parlak, Samsun Tapu Sicil Müdürlüklerinde hizmete giren sistemin, bölge müdürlüğünün yetki alanında bulunan diğer il ve ilçelerde de yaygınlaştırılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?