2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tarım Kredi, ortaklarına sahip çıktı

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürlüğü ortaklarından vefat eden üreticinin varislerine 50 bin TL, kaza sonucu yaralanan ortağa ise 40 bin TL tazminat verildi.


Samsun bölgesinde kooperatife bağlı üyelerin sigorta kapsamına alınarak başlarına her hangi bir
şey geldiğinde maddi güvence sağlanması için çalışmalarını sürdüren Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Şubesi'nin yaptığı sigorta çalışmaları neticesini verdi.

Samsun Bölge Birliği'ne bağlı, 1952 sayılı Ballıca Tarım Kredi Kooperatifi'nin Hibe Köyü ortaklarından Şenol Çay'ın kazaen ölümü neticesi, kanuni varislerine 50 bin TL “Ortak Kaza Sigortası” tazminatı ödendi. Yine aynı ortağın bin 500 TL kredi borcu, kredili hayat sigortası poliçesi üzerinden mahsuben kapatıldı. Tazminat çekini, varisler adına, baba Davut Çay'a teslim eden Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Bülent İşkür, 37 yaşında hayata veda eden ortağı rahmetle andıklarını söyledi.


819 sayılı Çetinkaya Tarım Kredi Kooperatifi, Şirinköy ortaklarından Kamil Yıldız'ın ise Bafra ilçe merkezinde vuku bulan silahlı çatışma neticesinde, kazaen omuriliğine isabet eden bir kurşunla felç olması dolayısıyla, Bafra Devlet Hastanesi'nde ziyaret edildi. Çetinkaya Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İslam Özer ve Kooperatif personeli ile birlikle hasta ve ailesine 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Bölge Müdürü Bülent İşkür, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti.

İşkür, yapılan sigorta kapsamında ortağın sürekli sakatlık durumuna bağlı olarak kendisine 40 bin TL tazminatın tahakkuk ettirildiği, kooperatife olan borcuna karşılık, ortağın muvafakatiyle de 27 bin TL kredi borcunun mahsuben kapatıldığını söyledi. İşkür, sigortanın zor günde çiftçinin ihtiyacını gördüğünü, iyi günde ve kötü günde her zaman ortak çiftçilerle büyük aile olan camiada dayanışmasının gelişerek devam edeceğini ifade etti.


Ziyaretlerde, Güven Sigorta Samsun Bölge Müdür Vekili Faruk Kaya, Ballıca TKK Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, Kooperatif Müdürü Yakup Konuş ve Ziraat Bankası Ballıca Şube Müdürü Servet Aydemir, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve personeli de hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?