2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tarım öğretiminin 163. yılı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde, tarım öğretiminin 163. yılı dolayısıyla program düzenlendi.


OMÜ Ziraat Fakültesi Fahrettin Tosun Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kuran, OMÜ'nün kuruluşunda iki fakülteden biri olmasına rağmen Ziraat Fakültesi'nin 20 milyon insanı besleme potansiyeli bulunan Çarşamba ve Bafra ovalarınınyer aldığı Samsun bölgesinin tarımsal potansiyelinin ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesine katkısının, önemli olmakla birlikte sınırlı olmanın ötesine geçemediğini söyledi. Kuran, "Bunda sınırlayıcı faktör üniversite yönetimlerinin fakültemizi bölgesel kalkınma için sadece seçim öncesi dönemlerde 'amiral gemisi' olarak görmesi ve seçim sonrası unutmasıdır. Örneğin, kuruluşundan bu yana fakülte yöneticilerimizin değişik girişimlerde bulunmasına rağmen hala fakültemizin yeterli uygulama ve araştırma
alanının olmaması üzücüdür" dedi.
Rektör Akan ise, ziraat mühendisleri öğrencilerinin sınıflarda değil, sahada yetiştirilmesi gerektiğini ve yeni sahaların öğrencilere sağlanacağını söyledi.
Vali Yardımcısı Genç de, bugün televizyon olmasa, seyahat edilmese, uçağa binilmese ve teknolojiden faydalanılmazsa hayatın idame ettirilebileceğini ama hava, toprak ve su olmadığı zaman kimsenin yaşamasının mümkün olamayacağını dile getirdi.


Konuşmaların ardından kadro atmaları yapılan Prof. Dr. Avni Çinemre, Prof. Dr. Neriman Beyhan, Doç. Dr. Harice Bozoğlu, Doç. Dr. Cüneyt Çırak, Yrd. Doç. Dr. Hasan Önder, Yrd. Doç. Dr. Ünal Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Soner Çankaya ve Yrd. Doç. Dr. İzzet Akçe'ye Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran tarafından binişleri takdim edildi. Ayrıca mesleğinde 40.yılını dolduran Prof. Dr. Ferhat Odabaşı ve 25. yılını dolduran Prof. Dr. Zehra Sarıçiçek'e, Rektör Akan ve Ziraat Fakültesi Dekanı Kuran tarafından plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 18:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?