6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tarım ve hayvancılığa destek

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Türkiye genelinde son 6 yıl içinde tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda yapılan desteklemelerin toplam tutarının 19 milyar YTL'ye ulaştığını söyledi.


Milletvekili Suat Kılıç, Terme, Çarşamba ve Ayvacık ilçelerinde fındık üreticileri ve çiftçilerle buluştu. Üreticilerle sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Milletvekili Kılıç, iktidarın yaptığı çalışmalara değindi. AK Parti iktidarının son 6 yıl içinde en kararlı duruşunu çitçilerin ve tarım politikalarının desteklenmesi noktasında gösterdiğini belirten Kılıç, "Türkiye genelinde son 6 yıl içinde tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda yapılan desteklemelerin toplam tutarı 19 milyar YTL'ye
ulaşmıştır. 'Tarım, hayvancılık, hububat, yem bitkileri, et ve süt üreticileri' gibi 10'larca farklı başlık altında gerçekleştirilen desteklemelerin Samsun'daki rakamsal büyüklüğü ise 380 milyon YTL'ye ulaşmışmış bulunmaktadır. Son 3 yılda 200 milyon YTL'yi aşan fındık alımı bu desteklemelerin dışında tutularak ortaya çıkan 380 milyon YTL'lik destekleme rakamlarına bakıldığı zaman AK Parti iktidarının köylüden ve tarımsal üreticiden yana aldığı açık tavır net olarak görülecektir. Mazot fiyatları
günden güne geriliyor, dış piyasadan kaynaklanan gübre fiyatlarında da kontrolün sağlanmasıyla birlikte, bu yıl geçen yıla göre daha bir hasat sezonu geçiren çiftçilerimizin gelecek yıl da bu yıla göre çok daha rahat nefes alabileceklerine inanıyorum" dedi.


Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gümrük krizini di değerlendiren Milletvekili Kılıç, şunları söyledi: "Rusya Federasyonu, Türkiye'nin en büyük bir dış ticaret ortayı konumundadır. Bu ülke ile olan ticari ilişkilerimizin ağırlık noktasını inşaat ve turizmi sektörü oluştursa da iki ülke arasındaki dış ticarette tarımın payı da günden güne artış göstermektedir. Dolayısıyla bölgede yaşanan istikrarsızlığın kısa ve orta vadede Türkiye tarımı üzerinde olumsuz etkileri görülebilecektir. Bir an önce bölgede barışın sağlanmasını ve Türkiye köylüsünü de olumsuz yönde etkileme ihtimali bulunan bu kaosun sona ermesini temenni ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 15:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?