4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tarımsal Eğitimin 164. yılı

TARIMSAL EĞİTİMDE 164. YIL KUTLAMALARI

Samsun'da, 1864'te başlayan zirai eğitimin 164. yılı Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi'nce düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Bilgisayar Destekli Uygulama Laboratuvarı'nın açılışı ile başladı. 50 bilgisayardan oluşan Fakülte İnce İstemci Bilgisayar Laboratuvarı'nın açılışı ile devam eden kutlama programı çerçevesinde konferans verildi, biniş giyme ve plaket sunumu törenleri yapıldı. Konferans öncesi Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mehmet Ülker, Ziraat Mühendisleri Birliği Samsun Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Temsilcisi Ercan Yanoğlu, Dekan Prof. Dr. Mehmet Kuran, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Vali Yardımcısı Mesut Tamer Genç, sürdürülebilir üretimin ancak zirai eğitimle mümkün olacağını belirterek, ziraat mühendislerinin bugününü kutladılar.

Konuk Konuşmacı Tütün ve Alkol Düzenleme Kurulu Başkanı Mehmet Küçük, "OMÜ Ziraat Fakültesi mezunu ve Bafra doğumlu olarak bugün aranızda olmaktan gurur ve heyecan duyuyorum" diyerek başladığı konuşmasını, "Tütün ve Alkol Açısından Türkiye'de Tarımsal Üretim" konusunu barkovizyon sunumu desteğinde gerçekleştirdi.

Konferansın ardından bilgisayar laboratuvarlarının açılışına katkıda bulunan Dr. Gürsel Kösek adına Prof. Dr. Yusuf Demir'e ve Enformatik Bölüm Başkanı Doç. DR. Bünyamin Karabulut'a teşekkür plaketleri verildi.

Daha sonar uzun süreli bilimsel çalışmaları ile 4 kestane çeşidini geliştiren Doç. Dr. Ümit serdar'a başarı plaketi verildi. Fakültede 25 yılını dolduran Prof. Dr. Celal Tuncer, Prof. Dr. İbrahim Aydın, Prof. Dr. M. Arif Beyhan, Prof. Dr. Muharrem Özcan, Prof. Dr. Nutullah Özdemir, Yusuf Demir ve Turgut Öztürk'e hizmet plaketi verildi.

Geçen yıl profesörlüğe yükselen Hüseyin Çelik, Hüsrev Mennan, Güray Erener ile yardımcı doçent olarak atanan İsmail Erper ve İslam Saruhan'a biniş giydirildi.

TARIMSAL EĞİTİMDE 164. YIL KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 17:18:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 00:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?