6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tarımsal üretimler kontrol altında

Samsun'da Tarımsal Üretimi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 112 bin YTL ödenek ayrılırken, 37 bin YTL gerçekleşme sağlandı.


Tarım İl Müdürlüğü'nce tarımsal üretimi geliştirme hizmetleri kapsamında çeşitli projeler geliştirildi. Yağlık ayçiçeği, çeltik, yağlık mısır, sebze, sert çekirdekli meyveler, yağlık soya, üzümsü meyveler demonstrasyonu ve kimyevi gübre analizi çalışmaları geliştirme hizmetlerine dahil edildi. Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi ile, yonca, korunga, fiğ, Macar fiği, silajlık mısır üretimini geliştirme ve silaj yapımı, Hayvancılığı Geliştirme Projesi ile döl kontrolü, soykütüğü - ön soykütüğü çalışmalarına başlandı.

Sorunlu Tarım Alanlarının Tespiti ve İyileştirilmesi Projesi ile, arazi varlığının belirlenerek, tarım arazilerinin köy bazında nitelikleriyle birlikte kayıt altına alınması, Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında, tesislerin denetimi, su ürünleri yetiştiricilik taleplerinin değerlendirilmesi ve su ürünleri istatistik yürütülürken, Samsun ve ilçelerinde uygulanacak üretim geliştirme hizmetleri için 112 bin YTL kaynak ayrıldı. 37 bin 278 YTL bu zamana kadar parasal harcama gerçekleşirken yüzde 33 nakdi, yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlandı.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?