6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tarımsal ürün araştırması

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yöreye uygun alternatif tarımsal ürün araştırması yapılıyor.


İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, yörede yetiştirilebilecek özellikte farklı mısır çeşitleri de araştırılıyor. Demene üretimi yapılan mısır çeşidinden başarılı sonuç alındığı bildirildi. Vezirköprü Tarım İlçe Müdürü Dursun Okur, Antalya Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen cin mısır (patlak mısır) çeşidinin ilçeye bağlı Gömlekhisar köyünde denendiğini, birinci sürümü yapılarak civar köylere örnek olduğunu söyledi.


Gömlekhisar köyünden Hasan Gök'e ait 1 dönüm arazide cin mısır çeşidi ekildiğini belirten Okur, tane veriminin yüksek olduğunun gözlendiğini kaydetti. İlçe Tarım Müdürlüğü projesi kapsamında ücretsiz olarak verilen mısır tohumunun ekimini yapan Hasan Gök, bir ölçek buğdaydan 16 kilo ürün alıyordum , deneme ürünü olarak ektiğim mısırın bir ölçeğinden 17 kilo ürün aldım. Hem ölçek hem de fiyat bakımından daha iyi, 2. sürüm için daha fazla alana ekim yapacağım" dedi.
Tarım Bakanlığı TAR-GEL Projesi kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Murat Kaya Gömlekhisar, Hayranlı, Çersiyen Karabük ve Arıca köylerinde alternatif ürün çeşitleri üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Davut GÖK IP: 78.170.194.xxx Tarih : 19.11.2011 15:29:58

 Bu ürünün kooparatif tarafından taban fiyatının  belirlenmemesi üreticimizi sıkıntıya soktığunu bizzat tanık olduğumdan yetkililrin biraz bu üretime destek vermelerini temenni eder saygılar sunarım.