2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tarımsal yayım etkinlikleri

Samsun'un Ayvacık ilçesinde kış dönemi köy toplantıları kapsamında tarımsal yayım etkinliklerinin ilki Karşıdöngel köyünde gerçekleştirildi.


Ayvacık İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile uygulamaya konulan programın ilki geniş katılımla düzenlendi.

Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Birsen Karabük'ün organize ettiği toplantıda, ziraat mühendisleri Mustafa Rasi Uysal ve Hidayet Altundal tarafından ‘tarımsal üretimde verimlilik ve kalite, gıda güvenliği ve izlenebilirlik, iyi tarım uygulamaları, tarım-çevre ilişkileri, gübreler ve gübreleme, toprak analizleri, entegre mücadele ve entegre ürün yönetimi, hasat ve depolama’ konularında sunu yapıldı. Toplantı kapsamında konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü Osman Akman, Ayvacık çiftçisinin sosyoekonomik geçiminin birinci derecede fındık ürününe dayalı olduğunu, çiftçilerin gelir ve yaşam seviyelerinin artırılması için fındıkta verim ve kalite odaklı bir çalışma trendi içerisinde olduklarını söyledi.

Tarla tarımına uygun alanlarda kuru fasulye yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için önemli çalışmalar yaptıklarını, yine aşılı böğürtlen yetiştiriciliği konusunda 2008 yılında 23 dekar olarak gerçekleşen bahçe tesisini 2009 yılında 50 dekara çıkarmak istediklerini belirten Akman, kış dönemi köy toplantılarının devam edeceğini ifade etti. İlçe Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Okur ise ziraat odalarının birer çiftçi kuruluşu olduğunu, bu nedenle İlçe Tarım Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen bu toplantılara daima destek vereceklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?