4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tartışılan 'Vali Konutu' satılıyor

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun, 19 Mayıs İlçesi'ndeki kullanılmayan ve bir dönem spekülasyonlara neden olan Vali Konutu'nun satışı için talimat verdiği öğrenildi. 

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 2005-2006 yılında mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 17 adet gayri menkulün satışından elde edilen gelirin 2 milyon 953 bin 900 YTL olduğunu belirterek, kalan 12 adet gayrimenkul için ihaleye çıkıldığını, 3 hafta süresince pazarlığa bırakılmasına rağmen bunlara alıcı çıkmadığını belirtti. 

İdarece, alıcı çıkmayan 12 gayrimenkulun yeniden değerlendirme yapılarak satışa sunulacağına dikkat çeken Aslan Karanfil, "Ayrıca ilimize yeni göreve atanan Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatı ile mülkiyeti idaremize ait 19 Mayıs İlçesi'nde bulunan Vali Konutu olarak kullanılan gayrimenkulun de yasal işlemleri tamamlandıktan sonra satışı yapılacaktır" diye konuştu. 

İl Özel İdaresi'nin hissedarı olduğu 19 Mayıs Beton A.Ş.'nin de satışa çıktığı ve fiyat verilmediğinden satışının yapılamadığını kaydeden Karanfil, "Tekrar satış işlemi devam edecektir" dedi. Karanfil, söz konusu gayrimenkullerin satışından elde edilecek gelirlerle köylerin su, yol, altyapı ve kanalizasyon gibi hizmetlerinin yerine getirileceğini sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 02:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?