6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tavuklar deterjanla temizlenince..

Samsun'un Havza ilçesine bağlı Doğançayır köyünde vatandaşların kesmiş oldukları tavukların temizliği amacıyla deterjan kullandıklarının tespit edilmesi üzerine köylüler eğitime alındı.


İl Tarım Müdürlüğü’nce yapılan tespit sonrasında vatandaşların sağlıklı ve kaliteli besinlerle beslenmesi için köyde eğitim çalışması düzenlendi.

Ortaklar Köyü Tarım Danışmanlığı ve muhtarlığının katkılarıyla düzenlenen eğitim çalışmasına 18 ev kadını katıldı. Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şubesi’nde görev yapan ev ekonomisi teknikerleri tarafından uygulamalı olarak tavuk temizliği ve pişirmeye hazırlanması konusunda yapılan çalışmada, ayrıca besinler ve beslenme, yeşil sebzelerin temizlenmesi ile pişirilme ilkeleri, dondurulmuş gıdaların tüketimi, et ve et ürünlerinin tüketimi gıda muhafaza, mutfak işlerinde püf noktaları konularında bilgiler verildi. İl Müdürü Sadullah Kirenci, "Bilinçli tüketicinin oluşması veya tüketici bilincinin gelişmesi anlamında İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Bu konuda yapılan eğitim ve yayım çalışmalarımızı her geçen gün artırmaktayız. Bundan sonra da ev ekonomisi temelinde bu tip çalışmaları devam ettireceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:20:41
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?