6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tayin oldu mağdur oldu

İnfaz koruma memuru Ömer Lütfi Belketin, haksız yere tayininin İzmir'den Samsun'un Vezirköprü ilçesine çıkarıldığını ve aile düzeninin bozulduğunu belirterek, Adalet Bakanlığı'ndan mağduriyetinin giderilmesini istedi.


Samsun Vezirköprü M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görev yapan Ömer Lütfi Belketin, İzmir Ödemiş'te cezaevinde infaz koruma memuru olarak çalışırken, 2004-2005 yıllarında tayin dilekçesi verdiğini, normal tayininin yapılmadığını, 'kasıtlı rapor almak ve geçimsizlik' gerekçesiyle Vezirköprü'ye sürüldüğünü iddia etti.

Çeşitli hastalıkları bulunduğunu, elinde raporlarının olduğunu kaydeden Beltekin,
"2003 yılında hizmet içi eğitimde gösterdiğim başarılı çalışmalardan dolayı takdirname aldım. Kötü bir memursam bana niye takdirname verdiler? 19 yıllık memurum. Vezirköprü'de görev yaptığım sürece aldığım paranın hayrını görmüyorum. Eşim orda, çocuğum orda, aile düzenimiz bozuldu. Eşim Ödemiş Mal Müdürlüğü'nde memur olarak çalışmakta, 16 yaşındaki oğlum Ödemiş'te lisede okuyor. Ben Vezirköprü cezaevinde telafisi zor şartlar altında maddi ve manevi olarak çalışmaktayım. Oğlum ve eşimle ilgilenecek kimsem olmadığımdan aileme yakın bir yere tayinimin yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 11:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?