6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tayyar Paşa Camii restore ediliyor

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan tarihi 'Tayyar Paşa Camisi', Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, tarihi 'Tayyar Paşa Camisi Restitüsyon (yeni tasarımı), Restorasyon ve Elektrik Projeleri çalışmaları kapsamında, Bafra Büyük Cami Mahallesi Tahirağa Sokakta'ki tarihi 'Tayyar Paşa Camisi'nin bakım ve onarımı tamamlanma noktasına geldi. Restorasyon çalışmalarının 5 aydır devam ettiği ve 1 ay sonra tamamlanacağı belirtildi.

Bafra Tayyar Paşa Camisi Onarım ve Yaşatma Derneği Başkanı Bahadır Demircan, "Tayyar Paşa Camisi, 1869'da Tayyar Paşa tarafından yaptırılmıştır. Avlu içinde iki katlı, kırma çatılı, çatının altında gizli kubbesi bulunan bir yapıya sahiptir. Caminin iç kısmında ahşap direklerle taşınan mahfil yer almaktadır. Minaresi 1937 yılındaki depremde büyük bir hasar gördüğünden dolayı çelik konstrüksiyon ile tamiratı yapılmış ve bugüne kadar gelmiştir. Camimizin yapımında göstermiş oldukları titiz çalışmalardan dolayı başta Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine ve tüm personeline teşekkür ederim" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 185 bin YTL bedel karşılığı tamirat ihalesini alan müteahhit firma sahibi Aşur Taştan, cami tamiratını sözleşme gereği 180 gün içerisinde bitireceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 17:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?