4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tazminata mahkum oldu

Samsunspor’un, eski hakemlerden Sadık İlhan hakkında açıklamalarından dolayı sembolik olarak açtığı 1 milyar lira manevi tazminat davası karara bağlandı.

Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sadık İlhan’ı, Samsunspor’a 1 milyar lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Kırmızı-beyazlı kulüp, eski hakemlerden Sadık İlhan’ın, 19 Ekim 2003 tarihinde bir televizyon kanalında MHK Başkanı Bülent Yavuz’un 2001-2002 sezonunda oynanan Trabzonspor- Samsunspor maçı öncesi kendisine Trabzonspor’un maçı kazanması yönündeki telkini karşısında Samsunspor’un açık bir penaltısını veremediği şeklindeki açıklamasını, 27 Ekim 2003 tarihinde yargıya taşımıştı.

Samsunspor’un açtığı 1 milyar liralık manevi tazminat davasında 7. duruşma bugün 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. Samsunspor Kulübü Avukatı Hasan Tahsin Şengül’ün hazır bulunduğu duruşmaya Sadık İlhan ve avukatı Celal Nuri Demirtürk katılmadı. Samsunspor Avukatı Tahsin Şengül, duruşmada karar verilmesini talep etti. Hakim, 1 milyar lira manevi tazminatın davalı Sadık İlhan’dan alınarak, Samsunspor Kulübü Kamu Yararına Dernek Başkanlığı’na verilmesini kararlaştırdı.

Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Samsunspor Kulübü Avukatı Hasan Tahsin Şengül, eski hakem Sadık İlhan’a karşı açtıkları manevi tazminat davasının karara bağlandığını ve taleplerinin kabul edildiğini söyledi. Şengül, "Bunun Türkiye’de bir başlangıç olmasını diliyorum. Türkiye’de futbol dünyası 2-3 yıldır çok ciddi çalkantılar yaşamakta. Bu çalkantılara bir nebze olsun dur demek için böyle bir davaya açmıştık. Böyle bir davanın Samsunspor’a değil de bir Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş kulüplerinden herhangi birisi tarafından açılmış olsaydı ve böyle bir karar verilseydi yer yerinden oynardı. Bugün alınan karar bizim açımızdan bir başlangıç olarak kabul edilebilir. Bir şike iddiası ortaya atılmıştır. Bu şike iddiası hukuk aracılığı ile de tescillenmiştir" dedi.

Samsunspor Genel Sekreteri Refik Moral da, bu karar ile Samsunspor’un haksızlığa uğradığının tescillendiğini ifade etti.

Samsun-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 13:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?