6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TBD Samsun şubesi kuruldu

Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) 6. Şubesi Samsun'da kuruldu.


TBD Samsun Şube Kurucu Başkanı Mustafa Karabiber, derneğin bilişim profesyoneli denilebilecek yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir gelecek vizyonu ile kurulduğunu, artık toplumun her katmanından üye yapısıyla 'bilişim kültürünü' yaymaya çalışan bir sivil toplum öncü hareketine dönüştüğünü söyledi. Altıncı şubenin Türkiye genelinde Samsun'da resmen kurulduğunu belirten Karabiber, bileşim sektörünün Samsun'da artık daha profesyonel bir şekilde organize edileceğini ve çalışmaların yapılacağını kaydetti.


Derneğin üye sayısının 9 bin 500'ü aştığını ifade eden Karabiber, "Kurulduğu yıldan bugüne kadar derneğimizin özlemi teknoloji üreten bir Türkiye, teknolojiyi yaşam kalitesini yükseltme anlamında kullanabilen bir toplum, kaynaklarını etkin ve verimli kullanabilen bir devlet yönetimi, nitelikli insan gücü, uluslararası rekabet edebilir bir üretim sektörüdür" dedi.


Karabiber, artık günümüzde bileşim sektörünün önemli rol oynadığını, bilinçli ve profesyonel bir şekilde çalışmaların gerekli olduğunu kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 17:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Metin IP: 85.104.106.xxx Tarih : 28.11.2008 09:01:08

Başarılar diliyorum.