6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TBMM heyetini bağırlarına bastılar

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Eğitim ve Kültür Komitesi Toplantısı'na katılmak üzere Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesi'ne gitti.

Kılıç ile birlikte bölgeye giden Milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Mehmet Çiçek, burada Türklerin yoğun olarak yaşadığı İskeçe ve Gümülcine kentleri ile Atatürk'ün doğum yeri olan Selanik'i ziyaret etti.


İskeçe'nin Demircik, Elmalı ve Şahin köylerinde düzenlenen iftar programlarına katılan Türk Milletvekilleri, Batı Trakya köylerinde yaşayan Türklerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. İskeçe'ye en uzak noktada bulunan Demircik köyü girişinde Milletvekilleri Kılıç, Fatsa ve Çiçek Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer, İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Vali Yardımcısı Türkeş Hacımemiş ve Belediye Başkanı Mustafa Aga tarafından karşılandı.


Demircik köyündeki iftar programının ardından Elmalı köyünde teravih namazına katılan, Şahin köyünde de köy kahvesinde Batı Trakya Türk halkıyla buluşan milletvekilleri adına bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Batı Trakya'da çok anlamlı ve tarihi günler yaşıyoruz.

Türk Milletvekilleri olarak burada Türk soydaşlarımızda kucaklaşma imkanı bulduk. Çok sıcak ve çok samimi bir şekilde karşılandık. Burada evimizde gibiyiz. Bafra'nın veya Çarşamba'nın köylerinde gördüğümüz yakınlığı görüyoruz burada. Samsun'da 10 binlerce akrabanız var. Kaynağımız, membaımız bir. Aynı ırkın evlatları, aynı cevherin damarlarıyız. Etle tırnak gibiyiz hepimiz. Bizi kimse ayıramaz. Hiçbir güç aramıza nifak sokamaz.

Dilinizi, dininizi ve tarihinizi unutmayın. Bizi bir arada tutan, iri ve diri kılan bağlarımızdan kopmayın. Türk milleti hangi ülkenin yurttaşı olursa olsun ülkesine sadakatle bağlı kalacak, ancak ait olduğu millet ailesinden de asla kopmayacaktır. Sizlere Türkiye'den sıcak ve samimi sevgi dolu yüreklerimizi getirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selam, sevgi ve saygılarını getirdik" dedi.


"Atatürk'ün doğum yeri Selanik doğum tarihi ise Samsun'a çıktığı 19 Mayıs'tır" hatırlatmasında bulunan Kılıç'a "Atatürk'e selam söyle" diyen soydaşların geçen yıllarda Selanik'i ziyaret eden Başbakan Erdoğan'ın İskeçe'yi de ziyaret etmesini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?