5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

TCDD binaları yıkılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında, sahil kesiminde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'na (TCDDY) ait binaların yıkımına başlandı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile TCDDY arasında yapılan protokol kapsamında, 1940 yıllarda deniz kıyısına yapılan ve şehrin denizle buluşmasını engelleyen binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. Yıkımın ilk adımı, Arkeoloji Müzesi arkasında bulunan Fuar Caddesi üzerindeki Ambar tesislerinde yapılan çalışmalarla atıldı. Çalışmayla 19 Mayıs Bulvarı'nı sahile bağlayan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Atatürk Yolu' olarak projelendirilen koridor açılmış olacak. 

Proje kapsamında 15 Temmuz 2006 tarihinden itibaren de Kılıçdede Mahallesi'nde Mert Irmağı girişinde bulunan Lokomotif Bakım Atölyesi ve çevresindeki SİT kapsamı dışında kalan binalar da tahliye edilerek, yıkımı gerçekleştirilecek. TCDDY Bakım ve Onarım Atölyeleri, protokol gereği Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi Makine Sanayi arkasındaki yeni iş atölyelerine taşınacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Projesi'yle Samsun'u daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yılmaz, "Yapılan protokol gereği, sahil kenarında çirkin görüntü oluşturan ve vatandaşların denizle buluşmasını engelleyen binaları artık kaldırıyoruz. Yıkım yapılan yerde, yeşil alan çalışmaları ve gezi parkurları yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında, Samsun'a yakışır bir sahil bandı elde etmiş olacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 17:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?