4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tecavüz zanlısından ilginç talep

69'LUK TECAVÜZ ZANLISI MAHKEMEDEN ERKEKLİK TESTİ İSTEDİ

Samsun'da akrabası olan 14 yaşındaki kıza 2 yıldır cinsel istismarda bulunup tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan 69 yaşındaki, 3 çocuk babası dede, yargılandığı ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi ve mahkemeden kendisine erkeklik testi yapılmasını istedi.

Canik ilçesinin Gürgenyatak köyünde meydana gelen olayda, eşi 5 yıl önce ölen ve İstanbul'da yaşayan 3 çocuk babası Y.U.(69), 2 yıldır İstanbul'dan tarlasına tütün ekip hasat yapılacağı zamanlarda geldiği Samsun'da akrabası olan ve olay tarihinde 14 yaşındaki G.U.'ya cinsel istismarda bulunup, tecavüz ettiği iddiasıyla şikayet üzerine jandarma tarafından 94 gün önce gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Y.U.'nun 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün başlandı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden alınan raporda, olay nedeniyle mağdure G.U.'nun ruh ve beden sağlığının bozulduğu belirtildi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Y.U., "İddia edilen olayların hiçbirinden haberim yoktur. Yaşım icabı bu işlerden elimi ayağımı geçtim. Mağdure ile ilişkiye girmek ve tacizde bulunmam mümkün değildir. Mağdure dışarıda başkası ile yapmış olduğu işi benim

üzerime yıkmak istiyorlar. Kendisi yaramazlık yaptığından birkaç kez tokat atığım olmuştur. Kendisi benim kız kardeşimin kızının kızı olur. Ayrıca yaşlılık nedeniyle erkeklik testi istiyorum. 94 gündür haksız yere cezaevinde yakmaktayım. Rahatsızlığım nedeniyle sıkıntı çekmekteyim" dedi.

Yaşadığı olayları anlatan G.U., yaşlı adamın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü ve şikayetçi olduğunu bildirdi. G.U., "Sanık benim annemin dayısı olur. Ben yazın anneannemin yanına tütün işlerinde çalışmak için gidiyorum. Annemin dayısı da İstanbul'dan anneannemin yanına geliyordu. 2008 yılından bu yana bana çok defa tacizde bulundu ve birkaç kez de tecavüz etti. Kimseye söylememem için beni korkutup tehdit etti. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti G.U.'nun ruhsal halinin bozulup bozulmadığının tam olarak tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

69'LUK TECAVÜZ ZANLISI MAHKEMEDEN ERKEKLİK TESTİ İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 16:41:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 16:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ateş IP: 78.186.8.xxx Tarih : 18.08.2010 16:05:02

bu tür olayları bir ile genellemek yanlış olacağını biliyorum. ama yinede gazetelerde samsun ismi çok duyuluyor, ya ordaki gazeteciler hep bu tür haberleri veriyor.. bence incelenmesi gereken bir olgu..