5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Tecavüzcüyü öldürene 10 yıl ceza

Samsun'da, kendisine tecavüz ettiği için evinde bir çobanı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 3 çocuk annesi kadın, 10 yıl hapis, 6 bin 375 YTL de para cezasına çarptırıldı. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, Hasköy Mahallesi Bozkır Sokak'ta yaklaşık 5 ay önce evinde Cevdet Karaaslan'ı (35) kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla tabancayla vurarak öldüren 3 çocuk annesi M. A.'nın (42) yargılanması sona erdi. Müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan M. A., bir önceki duruşmada verdiği ifadede, "Ölen Cevdet Karaaslan evime geldi ve bana bıçak zoruyla tecavüz etti. Üzerimi giyinmeye gittim ve evde bulunan dededen kalma tabancayı elime aldım. Kendisinin evden gitmesini söyledim. Defaten söylememe rağmen gitmedi. Çıplaktı ve bana arkadan sarıldı. Gelinime de tecavüz edip her ikimizi de öldüreceğini söyledi. Beni evden götürmek için baskı yaptı. 'Eşine ve çocuklarına söylersen beni öldürürler. Benimle gelip karım olacaksın' dedi. Gelinime de tecavüz edeceğini söyleyince, tabancayla ateş açtım. İsteseydim daha önce de öldürürdüm. Ancak, gelinime tecavüz edeceğini söyleyince kendimi kaybettim" demişti. Yapılan tetkikler sonucu Menevşe A.'nın cinsel organında, ölen Yılmaz Karaaslan'a ait spermlerin bulunduğuna dair rapor mahkemeye ulaştı. Mahkeme heyeti raporu açıkladı. 

Ölen Cevdet Karaaslan'ın babası Yılmaz Karaaslan (64), M. A.'dan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Oğlum kimsenin ırzına geçmiş değildir. Onu kasti öldürdüler. Ayrıca, oğlumun ağzında bir tane diş kalmıştı. Dövdükleri için ağzında dişleri yoktu" iddiasında bulundu. 

Mahkeme heyetinin "Son sözün nedir?" diye sorması üzerine M. A., "Mahkemenin adaletine güveniyorum" diye cevap verdi.
Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda M. A.'yı ağır tahrik altında cinayet işlemek suçundan 10 yıl hapis, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 6 bin 375 YTL para cezasına çarptırdı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 15:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?