4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tecavüzden SMS'le kurtuldu!

SAMSUN'un Tekkeköy İlçesi'nde oturan 19 yaşındaki S.K.'yı kaçırarak cinsel istismar suçunda bulundukları iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Serkan Yılmaz ile ağabeyi 26 yaşındaki Erkan Yılmaz, hakim karşısına çıktı.

İki kardeş suçlamaları kabul etmedi. S.K. ise iki şüpheliden de şikayetçi olduğunu belirterek, “Beni kaçırıp minibüse bindirdiler. Yolda giderken biri ellerimi tutarken diğeri bana saldırdı. Ancak direndim. Götürdükleri evde anneme mesaj çekip beni kurtarmasını istedim” dedi.

Olay, Tekkeköy İlçesi'nde geçen Ocak ayında meydana geldi. S.K. sağlık ocağına giderken, iddiaya göre köyden tanıdıkları olan Serkan Yılmaz ve Erkan Yılmaz tarafından bir minibüse bindirilerek kaçırıldı. S.K. ilçeye bağlı Yazılar Köyü'ne götürüldükten sonra burada Serkan Yılmaz'ın saldırısıda uğradı. İddiaya göre Yılmaz, açmak istediği S.K.'nın pantolon fermuarını bozulduğu için tecavüz edemedi. Ancak S.K.'yı akrabasına ait boş bir eve götürdü. Serkan Yılmaz ile evde başbaşa kalan genç kız, tuvalete gitmesi gerektiğini söyledi. S.K. tuvalete gidince, cep telefonundan “Beni kurtarın, zorla kaçırdılar” diye yazarak bulunduğu yei ve kişilerin isimlerini yazıp annesi F.K.'ya gönderdi. F.K. da jandarmaya giderek kızının bulunmasını istedi.

Harekete geçen jandarma eve baskın yaparak Serkan Yılmaz'ı gözaltına alarak S.K.'yı kurtardı. Şikayet üzerine gözaltına alınan Serkan Yılmaz ve ağabeyi Erkan Yılmaz çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İki sanık hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘cinsel istismara teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanıklardan Erkan Yılmaz, olay günü başka bir yerde olduğunu ve kardeşinin kız kaçırdığını sonradan öğrendiğini ileri sürdü. Serkan Yılmaz ise, ağabeyinin olaya karışmadığını belirterek, “1.5 yıl önce kendisine arkadaşlık teklif etmiştim. Kabul etti. Olay günüde birlikte anlaşarak evlenmek üzere kaçtık. Kendi isteğiyle benimle birlikte geldi. Köye gidince, oradaki hayatı ve köyü beğenmedi. Bu yüzden gitmek istedi. Kendisine elimi bile sürmedim. Zorla cinsel ilişkiye girmeye çalışmadım. Evlenmekten vazgeçince bize böyle bir iftira atıyor” dedi.

Duruşmaya katılan S.K. tutuklu 2 sanık ile tutuksuz yargılanan ve akrabası olan 23 yaşındaki N.B.'nin kendisini sağlık ocağına bırakacaklarını beliterek minibüse aldıklarını belirten, şöyle konuştu: “Başka bir yola sapınca bağırıp yardım istemeye çalıştım. Minibüsü kullanan Erkan, kardeşine dönerek, ‘Ne duruyorsun zorla sahip ol' dedi. Bunun üzerine Serkan, üzerime saldırıp pantolonumu çıkarmaya çalışırken, N.B.'de ellerimi tutuyordu. Onlara karşı geldim. Bu sırada fermuar kopunca pantolonu çıkaramadı. Bir süre sonra N.B. minibüsten indi. Daha sonra iki kardeş beni bir eve götürdü. Erkan gidince Serkan ile evde yalnız kaldık. Serkan ‘Artık benimsin. Ben seni seviyorum. Sen de beni seveceksin. Bunun dönüşü yok. Zorla seni kendime eş yapacağım. 2 yıldır bekliyorum) diyerek benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Kendisine iyi davranarak tuvalete gitmem gerektiğini söyledim. İzin verip, tuvalete gidincede anneme mesaj çekerek beni kurtarmasını istedim. Her iki sanıktan da şikayetçiyim.” Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi ve S.K.'nın olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulup- bozulmadığının araştırılmasına ve tutuklu 2 sanığın tahliye isteminin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2010 Cumartesi 17:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?