6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tedavi olmazsa hapse girecek

Samsun'dan İstanbul'a yolcu otobüsünde esrar götürürken yakalanan şahıs, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Samsun'dan İstanbul'a esrar götürürken yolcu otobüsünde yakalanan Servet V.nin (27), yargılanması sona erdi. Kendini savunan Servet V., "Uzun zamandır esrar içiyorum. Kendim 8 aydır İstanbul'da inşaatlarda çalışıyordum. Samsun'a izne geldim ve kendi tarlamda yetiştirdiğim dişi Hint kenevirinden esrar elde ettim. Amacım satmak değil, içmekti. Esrarı kendim için İstanbul'a götürüyordum" dedi.

Mahkeme heyeti, Servet V.'nin uyuşturucu satmak suçundan beratına, esrar içmek suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Servet V.'ye verilen hapis cezası Denetimde Serbestlik Yasası kapsamında tedavi olması şartı ile ertelenip tahliyesine karar verildi. Servet V.'nin uyuşturucu kullanmak suçundan tedavi olmaması halinde hapse gireceği öğrenildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 3 ay önce Belediyeevleri Kavşağı'nda bir yolcu otobüsünde yaptığı aramada Servet V.'yi 2 kilo 100 gram kubar esrarla yakalamış ve tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?