6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tehditle nikah ve tecavüze 14 yıl ceza

Samsun'da bir kişi, arkadaşları ile birlikte zorla kaçırarak tehdit altında nikah kıyıp cinsel ilişkiye girdiği kıza 'tecavüz' suçundan toplam 13 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Palitköy piknik alanında 2005 yılında meydana gelen olayda, Nuran K.(35), durakta kardeşi Temel K. ile birlikte otobüs beklerken, Özgür K.(29) ile yanında getirdiği Yüksel K., Murat B.(38) ve Adil K.(31) tarafından zorla bir otomobile bindirilerek kaçırıldı.

Özgür K. kendisi için kaçırdığı Nuran K.'yi arkadaşı Muammer A.'nın (48) evinde alıkoydu. Kızın ailesinin şikayeti üzerine arandıklarını öğrenen Özgür K., Nuran K.'yi yanına alarak jandarma karakoluna gitti ve birlikte anlaşarak kaçtıklarını söyledi.

Çifte Bafra Belediyesi'nde resmi nikah kıyıldı. Ancak bir süre sonra fırsatını bulan Nuran K., evden kaçarak jandarmaya şikayette bulundu. Daha önceki ifadelerinin baskı altında olduğu için korkusundan verdiğini ve kendisinin zorla kaçırılıp alıkonulduğunu ileri süren Nuran K., şikayetçi oldu.

Olayla ilgili Özgür K. ile kendisine kaçırmada ve evde alıkoymada yardımcı olan şahıslarda yakalanarak gözaltına alındı. Özgür K. tutuklandı ve kendisine yardımcı olan arkadaşları ile birlikte Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açıldı. 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Özgür K. ile Yüksel K., Murat B., Adil K. ve Muammer A.'nın yargılanması sona erdi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda Özgür K.'yi 'zorla kız kaçırmaktan' 5 yıl, 'ruhsatsız silah' suçundan 1 yıl 8 ay ve 'ırza geçmek' suçundan da 7 yıl 3 ay 15 gün olmak üzere toplam 13 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Yüksel K., Murat B., Adil K. ve Muammer A. ise 'kaçırmaya yardım etmek' suçundan 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz olarak yargılanan Özgür K.'nin aldığı ceza ile birlikte tutuklanmasına karar verdi ve zanlı duruşma salonunda adliye polisi
tarafından gözaltına alınarak, Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 15:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?