6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tek kişilik protesto

Samsunlu bir kereste imalatçısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'ye kapatma davası açmasının ardından ekonomideki belirsizliği, yaptığı tek kişilik eylemle protesto etti.

Saathane Meydanı'nda, yanında çalışan bir işçisiyle birlikte üzerinde "Beni Kapatamazsınız" yazılı pankart açan 3 çocuk babası Ayhan Dayıoğlu, AK Parti'ye açılan kapatma davasını protesto etmek için eylem yaptı. Kapatma davasının açılmasının ardından piyasalarda doların hızla yükselişe geçmesi nedeniyle zarar uğradığını vurgulayan Dayıoğlu, Rusya'dan dolar üzerinden aldığı keresteleri iç piyasada zararına sattığını belirtti. Kereste sektöründe üretim yapmak için 300 bin dolar yatırım yaptığını ifade eden Dayıoğlu, "Başsavcı dava açmadan önce günde 20-30 bin metreküp kereste satardım. 15 günden bu yana mal satamıyorum. 1 metreküp mal satışında da 35 dolar zarar ediyorum. 'Ekonomi iyi gidiyor' diye borç yükü altına girdim. Ama bir kişi yüzünden allak bullak oldum. 7 vagon malım gümrükte duruyor. Sayın Başbakanım, bir an önce bu Anayasa değişikliğini yapın. Bu millet sizin arkanızdadır" dedi. 

AK Parti'nin kapatma davasına karşılık siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasına yönelik Anayasa değişikliği yapmak istemesine tepki gösteren kişilere de yüklenen Ayhan Dayıoğlu, "Terörist başı Öcalan yargılanırken Anayasa değişikliği yapılmasına neden ses çıkarmadı. Bu memlekette ekonomi, bir kişinin ağzından çıkacak sözlerle, yazılacak yazılarla karışmamalı. Diyorlar ki; yargılama aşamasında Anayasa değişikliği yapamazsınız. Ben de vatandaş olarak soruyorum. Peki, bebek katili Öcalan yargılanırken Anayasa değişikliği var da 'Allah'ın emrini yerini getirmekte bir mahsur yoktur' dendiği zaman niye Anayasa değişikliği yok" diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından Ayhan Dayıoğlu eylemine son verirken, bazı esnafta eylemi destekledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 16:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?