4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tekel başbayileri Samsun'da toplandı

Sigara Üretim ve Pazarlama A.Ş. (SÜPAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gülahmetoğlu, TEKEL’e talip olduklarını ve 2 milyar dolar teklif ettiklerini belirtti.

TEKEL ihalesine gireceklerini açıklayan Tekel Toptan Satıcıları Derneği üyeleri Samsun’da bir araya geldi. Büyük Otel’deki toplantıya, Sinop, Çankırı, Çorum, Tokat, Samsun, Ordu, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ana bayileri ile ilçe bayileri katıldı.

TEKEL ihalesine girmek için SÜPAŞ’ı kuran dernek üyeleri, TEKEL’e 2 milyar dolar vereceklerini ilan etti.

Toplantıda bir konuşma yapan SÜPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gülahmetoğlu, TEKEL’e, Tekel Başbayileri olarak talip olduklarını ve yurdu karış karış gececeklerini belirterek, "TEKEL ihalesine tek başımıza girecek olmamız bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi.

Samsun’daki toplantının 4. bölgesel toplantı olduğuna değinerek, "Türkiye’nin en önemli özelleştirmelerinden biri TEKEL’dir" diyen Yılmaz Gülahmetoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan TEKEL ihalesinde sigara bölümüne 1 milyar 150 milyon dolar verildiğini hatırlattı. Bu ihalenin iptal edildiğine değinen Gülahmetoğlu, şunları söyledi:
"TEKEL Başbayileri olarak biz TEKEL’e 2 milyar dolar teklif ediyoruz. Bu gücümüz var. Türkiye genelinde 20 binden fazla çalışanımız ve 17 binden fazla aracımız var. 285 bin noktaya hizmet götürüyoruz. TEKEL’i alacak güçteyiz ve bu gücü harekete geçireceğiz"

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 16:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?