4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Tekel çalışanları eylemini sürdürecek

TEKEL ÇALIŞANLARI ÇADIR EYLEMİNİ SÜRDÜRECEK

Samsun'da 4/C'ye geçmeyen TEKEL çalışanlarının değerlendirme toplantısında, yerel bazda Ankara'daki çadır eyleminin devamı olarak, çadır kurularak mücadelenin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Türk-İş 6. Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikası Tek Gıda-İş, Atakum ilçesinde bulunan Türk-İş Eğitim Merkezi'nde, 4/C'ye geçmeyen TEKEL çalışanlarının görüşlerinin alınması ve eylem süreciyle ilgili toplantı düzenlendi. Samsun'daki sendikaya kayıtlı olan 630 TEKEL çalışanından 204'ü 4/C'ye geçerken, mücadelesini sürdüren 426 çalışan Ankara'daki eylemin yerel bazda da devam ettirilmesine karar verdi. Sendikanın belirleyeceği program dahilinde Ankara'da süren 78 günlük eylem gibi, Samsun'da da çadır kurulacak ve bekleyiş sürecek.

Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, TEKEL çalışanlarının eylemini yerel bazda da devam ettirme kararlarının olduğunu, yaptıkları görüşmelerde bu taleplerini ilettiklerini söyledi.

24 Mart'ta İstanbul'da Tek Gıda-İş Sendikası başkanlar kurulu toplantısı düzenleneceği, 1 Nisan'da Ankara'da düzenlenecek olan genel eylem planının yanında, illerde yapılacak eylemlerin programının da belirleneceği bilgisini veren Topçu, TEKEL çalışanlarının hiçbir endişesi olmamasını isteyerek, sendika gözetiminde mücadelenin süreceğini kaydetti. TEKEL çalışanlarına hitap eden Topçu, "Türkiye çalışma hayatıyla ilgili ateş yaktınız, meşale oldunuz. Yıllar sonra işçi hareketi üzerine serpilmiş toprağı

kaldırdınız. Bu yeterli mi? Değil. Halen hedeflerimize ulaşmadık. Bu yaktığınız ateş mutlaka sürdürülmesi, devam ettirilmesi gereken bir mücadele. Türkiye'de 4/B denilen bir statü de var. 270 bin sendikalı var, 293 4/B'li" dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleştirildi.

TEKEL ÇALIŞANLARI ÇADIR EYLEMİNİ SÜRDÜRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 16:39:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 19:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?