6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tekel projesine itiraz

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tartışmalar sonucu kabul edilen eski TEKEL binalarının bulunduğu otopark alanına 6 bin metrekare 'L' şeklinde bina yapımıyla ilgili imar değişikliğinin iptal edilmesi için, ilk kademe İlkadım, Gazi ve Atakum belediye başkanları ile AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın ortak dilekçe verdiği öğrenildi.
Samsun Büyükşehir Bel

ediyesi Meclisi'nin 15 Şubat 2008 toplantısında eski Tekel Sigara Fabrikası ve Tütün Depolarının bulunduğu, halen açık otopark olarak kullanılan alanda Mevlevihane Sokak kenarı ve Site Camisi tarafına tabanda 3 bin metrekare toplam 6 bin metrekare olmak üzere 'L' şeklinde ilave blok yapılması için hazırlanan imar değişikliğinin oy çokluğuyla kabul etmesinin ardından, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı Adam Bektaş, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İbrahim Sandıkçı, Büyükşehir Belediyesi'ne ortak dilekçe vererek, kararın iptal edilmesini istedi.


Tartışmalara neden olan ve tartışmalı bir şekilde meclisten geçen kararın ardından verilen dilekçede, imar değişikliğiyle yapılacak binanın Samsun açısından iyi olmayacağı, bölgedeki mevcut yoğunluğu binanın daha da artıracağı, geri dönüşü olmayan zor pozisyona girileceği gibi nedenler öne sürülerek meclis kararının iptali talep edildi.
Yasa gereği herkesin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararlarla ilgili itiraz dilekçesi verme hakkı bulunurken, itirazlar ilk önce meclis komisyonunda görüşülüyor. Şubat ayının 2. haftasında toplanacak komisyondan olumlu karar çıkarsa, dilekçenin meclis gündemine alınacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 02:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?