5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Tekin, öğretmenini unutmadı

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne bağlı Kutlukent Beldesi Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle "Öğretmenler Gecesi” düzenlendi. 

Grup Ezgi'nin solistleri Hakan Saral, Akın Saral, Şeref Aydın, Tarık Turan, Zafer Günen ve Cihangir Dülger'in seslendirdiği türkülerle coşan 400 öğretmen ile eşleri ve çocukları,unutulmaz bir gece yaşadı. Kendisini yetiştiren ilkokul öğretmeni Ahmet Demirel'in elini öpen Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, öğretmenliğin en kutsal ancak en az değer gören meslek olduğunu ifade etti. 

Kaymakam Ali Candan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çelik'in de katıldığı yemekli gecede konuşan Hayati Tekin, Türkiye'nin siyaset ve ideolojiyle değil eğitimle kurtulabileceğini kaydetti. Konuşmasında öğretmenlere seslenen Başkan Tekin, "Sizler gerekli değeri görmeseniz de 2020'lerde bu ülkeyi yönetecek çocuklarımızı en üst seviyede yetiştirmelisiniz. Katrilyonluk bilgisayarlar da alınsa, en son teknolojiyle donatılmış sınıflar da kurulsa öğretmen olmadan, eğitim olmadan Türkiye istenen seviyeye gelemez. Sizlere yalvarıyorum; bugünkü performansınızın 10 katıyla çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirin" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 09:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?