2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tekin işletmeleri uyardı

Tekkeköy ilçesindeki kömür deposu işletmecileriyle bir araya gelen Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, ne pahasına olursa olsun çevre kirliliğine izin vermeyeceğini belirterek, "El birliğiyle bu işi çözeceğiz" dedi.


Hayati Tekin, ilçede görülen kömür tozlarına karşı Orta Karadeniz ve İç Anadolu'ya kadar yayılan bir bölgede kömür ihracatı yapan Tekkeköy bölgesindeki kömür deposu işletmecileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Asmalı Konak Restorant'ta yapılan kahvaltıda konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, bir takım çevre sorunlarını, vatandaşlar yararına yönelik gidermek adına bu konuyu çözmek istediklerini dile getirdi. Kömürcülerin bir kurul oluşturmasını isteyen Tekin, "Kendi kendinizi denetleyin. Bir gün bu iş kavgaya dönüşecek. Ne pahasına olursa olsun, çevre kirliliğine izin vermemek zorundayım. Bunu hep birlikte çözeceğiz. Muhakkak çözmek durumundayız. Aşırı bir huzursuzluk var. Kesinlikle ben bu konuyu çözmeye mecburum. Bundan sonra çevreye zararlı olan kömür tozlarına karşı hep birlikte bir çözüm yolu aracağız. Bu konuda vatandaşa zarar gelmemesi lazım" dedi.


Her firma kendince bir takım tedbirler aldığını belirten firma sahipleri, şu ana kadar herhangi bir kurumun kendilerine 'şu tedbirin alınmadığı' gibi bir durumla karşılaşılmadığını açıkladılar.


Bu konuda şikayet eden bir kadınlar grubu olduğuna dikkat çeken firma sahipleri, "Bu kadınlar grubunun arkasındaki erkekler kim, bunu da kimse bilmiyor. Hep böyle kadınlar grubu çıkıyor karşımıza, haklıdırlar da bir şey demiyorum. Bu konuyu tek tek firmaların incelenmesi lazım" diye konuşuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 14:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?