2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tekkeköy'e prestij gelecek

Kutlukent Belediye Başkan Adayı ve DSP Tekkeköy İlçe Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Tekkeköy'ün en büyük sorunlarından birinin belediye binasının olmaması olduğunu belirterek, düşündüğü belediye binasının Tekkeköy'e estetik ve prestij kazandıracağını söyledi.


Zorlu bir seçim yarışmasının başladığını dile getiren Tekin, favori olmasına rağmen birebir çalışmalara başlayamadığını ifade etti. Ev toplantısı isteyenlere ulaşamadığını kaydeden Hayati Tekin, "Ziyaret etmek isteğim evlere gidemedim. Yapacağım projeleri halka sunmak için etüt ve proje çalışmalarıyla zaman kaybediyorum. Bu tür etütler nedeniyle gecelerimi uykusuz geçiyorum. Yakın zamanda etüt ve proje çalışmalarımı bitirip kitap haline getireceğim ve halka dağıtacağım. Yaptığım projelerden bir tanesi ve Tekkeköy'ün en büyük sorunlarından birisi olan belediye binasının olmamasıdır. 4 duvar 1 pencere belediye binası istemiyorum. Düşündüğüm belediye binası Tekkeköy'e estetik ve prestij kazandırmalıdır. Bununla birlikte fonksiyonel olmalıdır. Yani düşündüğüm belediye binasının zemin katı kongre ve konferanslara açık olabilecek, 100-200-300 kişilik salonları bulunacak. Ayrıca, Tekkeköy ve çevresindeki derneklerini modern mekanlarda insanları buluşturabilecek bir ortam hazırlamayı istiyoruz. İlçemize estetik kazandıracak olan bina katlarının da pazarlayıp satabileceğimiz, ofisler ve bürolar iş merkezi mekanları ve çok katlı olarak düşünüyorum. Mimarisi tek başına ilçeye hizmet verecek bir proje olacak" diye konuştu.


Tekkeköy'ün ihtiyacı olan alışveriş merkezi projesini ve etüt çalışmalarının tamamladığını anlatan Kutlukent Belediye Başkanı ve DSP Tekkeköy İlçe Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, alışveriş merkezinin 13 bin metrekare zemin üzerinde ve 26 bin metrekare zemin altında olmak üzere toplam 4 kattan oluşacağını kaydetti.
Bununla birlikte 5 yıldızlı otel çalışmalarının olduğunu ifade eden Tekin, yapacağı çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi: "5 yıldızlı otelin mimarı ve statik projeleri tamamlandı. Sadece kazmayı vurup çalışmalara başlama pozisyonumuz kaldı. Piknik alanında harika bir manzara yapılması düşünülüyor. Ayrıca, Tekkeköy ilçemize bir hastane binası, Aşağiçinik'e sağlık merkezi, teleferikle Bayrak Tepe'ye çıkış, bu tepede döner kule restoran, spor merkezlerine konaklama yerleri de bulunacak. Bunların yanı sıra, 6 bin kişilik kongre ve spor salonu, Anadolu Lisesi, Kutlukent Lisesi ile Costal mevkisine turizm kazandıracağız. Kutlukent'in haricindeki diğer bölgelerde büyük bir yol sorunu var. Bilgisayarlı sistemde çalışan beton kilit fabrikasıyla birlikte kendimize taş ocağı üreterek yoğun bir şekilde geri kalmış çamur içindeki yolları yapacağız."

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLHAN UZAL IP: 88.248.22.xxx Tarih : 26.02.2009 15:24:48

Bir ülkücü olarak Hayati Tekini destekliyorum.çünkü adam gibi adam.Tekkeköylünün diğer adayları sandığa gömmesi gerek...Hayati Tekin kimsenin hakkını kimseye yedirmez.diğerlerinden bişey olmaz.....