2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tekkeköy'e yeni cami

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı tamamlanan Hasan Şevki Yücel Camii ibadete açıldı.

Caminin açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy İlçe Müftüsü Osman Asat, Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Osman Asat, Beytullah'ın şubelerinden birini yaptıklarını, gerçek manada Müslüman olup da imkanı olanların cami yaptırması ve nerede Müslüman varsa orada muhakkak bir cami olması gerektiğini söyledi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel, gönüllü olarak camiye katkı sağlayanların bunun karşılığını Allah'tan alacaklarını ve kısa zamanda Hasan Şevki Yücel Camii'nin yapımının bitirilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise açılışla ilgili olarak, Tekkeköy'ün camiye ihtiyacının olduğunu, Hasan Şevki Yücel Camii'nin yapımıyla biraz olsun Tekkeköy'ün camii ihtiyacının karşılandığını ve Samsun'a da böyle bir caminin yapılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından açılış duasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy İlçe Müftüsü Osman Asat ve Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel tarafından Hasan Şevki Yücel Camii'nin açılışı yapıldı. Daha sonra katılanlara yemek dağıtıldı.

Hasan Şevki Yücel Camii, Temmuz 2008 yılında yapımına başlandı ve 6 ay gibi kısa sürede yapımı tamamlandı. 700 bin TL'ye mal edilen cami, 600 kişi kapasiteli.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 17:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?