6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tekne turları martta başlıyor

Samsun'da vatandaşların denizle kucaklaştırılması amacıyla başlatılan gezi teknesinin 2009 yılı Mart ayında faaliyete geçeceği belirtildi.

Sahil Yolu'nda yapılan düzenlemelerin ardından kent denizle kucaklaşırken, Büyükşehir Belediyesi'nin hedefinde olan sahil kenti Samsun'da vatandaşların denizden daha çok faydalanmaları çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile Öz-As Mavi Tur arasında anlaşma yapıldı. Anlaşma gereği Öz-As Mavi Tur Sahil Yolu'nda bulunan iskeleyi 49 yıllığına kiralandı. İskelenin yapımının 4 ay sürdüğünü söyleyen Öz-As Mavi Tur İşletme Sahibi Bekir Özaslan, "3 gezi teknemiz ile mart ayı içerisinde yapılması düşünülen deniz turuyla hizmet edeceğiz. İşlerimiz iyi olursa 1 adet 200 kişilik gezi teknesi getirmeyi düşünüyoruz. Gezi teknesinin güzergahı ise Sahil Yolu'nda Kurupelit arası gidiş-geliş olacak. Gezi esnasında ise durma olmayacak. Teknemizde meşrubat çeşitlerinin yanı sıra, balık ızgarada yapacağız. Bu konuda bize desteklerinin esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a yürekten teşekkür ederim. Bu gezi tekkesi onun katkılarıyla oldu" dedi.

Teknedeki bilet fiyatlarını ise üniversite öğrencilerinin belirlediğinin altını çizen Özaslan, teknede gidiş-dönüş fiyatının ise sadece 5 YTL olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 15:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?