26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Teleferik için müjdeli haber!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 840 bin euroya mal olacak teleferik sistemini bu yılın eylül ayında hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Samsun'da Batıpark ile Baruthane Mahallesi'ndeki tümülüsler arasında kurulacak olan teleferik inşaatının hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, teleferiğin Sistem Teleferik İnşaat Turizm Ltd. Şti.'ne yaptırıldığını kaydetti.

Yılmaz, "840 bin euroya malolacak teleferik sistemini eylül ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Teleferik sisteminde gidiş ve geliş olmak üzere 6'şar kişilik 2 gondol bulunacak. Teleferik 323 metre uzunluğunda olacak. İleride gondol sayısı 6'ya çıkabilecek. Teleferik 3 gidiş, 3 gelişi taşıyabilecek kapasitede yapılıyor. Baruthane Tümülüsleri'nin bulunduğu 30 dönümlük yer hem yeşil alan hem de arkeolojik müze olarak ta düzenlenecek. Tümülüslerde belediyemizin öncülüğünde yaptırılan kazı sonrası ortaya çıkarılan kral mezarları düzenlenecek ve arkeolojik müze olarak turizmin hizmetine sunulacak" dedi.

Baruthane Tümülüsleri'nin muhteşem bir manzaraya sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Buradan hem denizi hem de şehrin bir bölümünü rahatca izleyebiliyorsunuz. Samsun'da ilk olan teleferik ile insanlar tümülüslerin bulunduğu yere rahat bir şekilde ulaşabilecek. Asıl amaç ise, buradaki arkeolojik müzeye turistleri çekebilmek, şehrimizin ekonomisine katkı sağlamaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:22:50
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif osman IP: 212.156.186.xxx Tarih : 28.12.2006 15:49:39
haklı yusuf ziya yılmaz yani bu sözlerine hak veriyorum SAYGILARIMLA ARZ EDERİM