6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Telefon dolandırıcılarına dikkat

GSM operatöründen abone kayıt bilgilerini temin eden dolandırıcıların, emniyet veya jandarmadan aradıklarını belirterek korkuttukları vatandaşları dolandırdığı iddia edildi.


Son günlerde cep telefonlarıyla aradıkları şahısları dolandıran şebekelere karşı dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

Mağdur olan vatandaşlar, mail yoluyla yaşadıklarını anlatarak, kimsenin mağdur olmaması için cep telefonu ile dolandırıcılığa dikkat çekiyor. Yaşanan dolandırıcılıkta, GSM operatörlerinden abonenin kimlik bilgilerini temin eden kişi veya kişiler, aboneyi arayarak emniyet veya jandarmadan aradıklarını, haklarında suç duyurusu olduğunu belirtiyor.

Abonenin yaşadığı yeri, ismini, medeni durumunu bilen dolandırıcılar, bu kimlik bilgilerini koz olarak kullanarak, emniyet ve jandarma mensubu, savcı, hakim gibi kişilere küfürlü mesaj atıldığını söylüyor. Dolandırıcılar, "tespit için şu kadar kontör yükle", "kredi kartı numaranı ver" gibi taleplerde bulunuyor. "154 tuşuna basın savcılığa aktarıyorum" şeklinde bir yöntem de deneyen dolandırıcılar, yüklü faturaların gelmesine de neden oluyor.

Türkiye genelinde birçok vatandaş bu tür olaylar nedeniyle mağdur olurken, binlerce kontör, para dolandırıcıların eline geçiyor. Mağdur olan vatandaşlar ise abone bilgilerinin verilmesini tepki gösterirken, savcılığa şikayette bulunuyor.


Samsun Baro Başkanı Ahmet Gürel, yaşanan olayın dolandırıcılık kapsamına girdiğini söyledi. Dolandırılan vatandaşların cumhuriyet savcılıklarına başvurarak dolandırıldıklarını bildirmeleri gerektiği belirten Gürel, "Savcılık şikayet doğrultusunda gerekli tahkikatı başlatıp, sorumluların bulunması yönünde işlem yapacaktır. GSM operatörlerine ise kimlik bilgilerinin dışarı sızdırıldığı yönünde şikayette bulunulması gerekli. Vatandaşlarımız bu kişilere kanmasın. İlgili kurumların çalışma sistemleri
bellidir. Kontör, kredi kartı bilgileri gibi talepler olmaz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?