2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

TEMA'dan 2B mektupları

TEMA, örnek mektup formatı hazırlayarak duyarlı vatandaşları '2B' olarak tanımlanan 'orman vasfını yitirmiş' arazilerin satışına karşı çıkılması için örnek mektup hazırladı.


TEMA Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, 2B konusunda, tüm Türkiye'de başlattıkları imza kampanyasına 1 milyon 236 bin 842 imza toplandığını ve TBMM'ne teslim edildiğini hatırlattı.


"Demokratik toplumlarda, sivil topum kuruluşlarının gücü oluşturdukları kamuoyu baskılarında şekillenir" diyen Sönmez, "TEMA Vakfı olarak bugüne kadar yasal olmayan, gönüllülerin vicdanına ve aklına hitap etmeyen hiçbir etkinliğin içinde olmadık. Hükümetin uygulamaya koymak istediği ve uzun yıllardır kangren olmuş kısaca 2B olarak anılan yerlerin satışı ile ilgili TEMA Hukuk Danışmanı Avukat Ömer Aykul'un, değerlendirmesini 12-16 Ocak 2009 arasında AK Parti, CHP ve MHP Samsun Milletvekillerine ve Cumhurbaşkanı'na, TBMM Başkanı'na, Başbakan'a, Tarım ve Köyişleri Bakanı'na, Çevre Orman Bakanı'na, Maliye Bakanı'na, Tarım Orman Komisyon Başkanı'na TEMA'nın 2B görüşünü gönüllü vatandaşlarımızdan göndermelerini talep ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 21:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?