6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Temel 13 Nisan'da atılacak

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 13 Nisan'da Samsun Tersanesi'nin mendireklerinin temelinin atılacağını açıkladı. 

Samsun'da Gemi İnşa Sanayii'nin merkezinin Tekkeköy olacağını hatırlatan Kılıç, "Gelemen Çiftliği bitişiğindeki bin dekarlık tersane alanı için gereken tüm çalışmalar nihayete erdirilmiştir. Son aşamada tersane mendireklerinin temeli atılarak, inşa faaliyetine yönelik ilk kazma vurulacaktır. Temel atma merasimi 13 Nisan 2008 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 25 milyon YTL maliyetle yapılacak mendirek işi için gereken ödenek 2008 yılı yatırım
bütçesinde hazır durumdadır" dedi. 

Bakan Yıldırım ile birlikte Terme'de 2007 yılında yapım süreci tamamlanarak faaliyete geçirilen Zorlu Grubu Tersanesi'nin de açılışını gerçekleştirileceğini ifade eden Kılıç, "Halen burada kızakta 8 bin 500 tonluk bir geminin yapımı sürdürülmektedir. Alınan iki yeni gemi siparişinin üretimine başlanmasıyla birlikte sadece Terme Tersanesi'nde çalışan sayısı 650'ye ulaşacaktır" diye konuştu.
Yeni tersane alanlarının belirleneceğine dikkat çeken Kılıç, "Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'de denizcilik sektörüne hakim bir isimdir. Temel atma ve açılışlar vesilesiyle Samsun'a gelişini fırsata dönüştürerek, yeni tersane alanlarının da yatırımcıların kullanımına açılması için katkılarını isteyeceğiz. Samsun kıyılarında tersane kurmak yönünde yatırımcılardan gelen çok sayıda talep var ve bu talebi karşılayacak miktarda arazi sağlamakta güçlükler yaşıyoruz. Ancak her şeye rağmen birileri itiraz da etse şunu tekrar söylüyorum: Samsun son 5 yılda gerçekleştirdiği hamlelerle önümüzdeki 10 yıl içinde tersaneciliğin merkezi olmaya adaydır. Herkes hesabını buna göre yapsın" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 17:54:55
Güncelleme :30 Mart 2008 Pazar 18:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.224.146.xxx Tarih : 30.03.2008 19:20:29

Valla bence bu, yılan veya yalan aslında daha dogrusu yılın hikayesi , ne zaman başlayacakta ne zaman bitecek hiiic belli degil...her sezon ve her seçim öncesi birileri çıkıp temel atmalar falan..bence adalet bu olmasa gerek..hele hele adaletli hiic olmasa gerek..bundan önceki genel secimlerde tersane lafı açılmıştı ve halen devam etmekte..sahii birde Samsun büyükşehire baglı Altınkum vardı sayın vekil kardeş hatırlarsanız(bafra yolu üzerinde)buralarda herkez bahcelerindeki b?k çukurlarını kullanıyor altyapısızlıktan..yollarda 1 metre asfalt bile yook..hele hele dogalgaz (hani reklamlarda Samsunu dogalgaza kavuşturma meselesiniaçmak için yazıyorum) buralar için fazla lüksmü desek yoksa buraları ayırmak içinmi desek ne.öyle bir hizmet yok haa..haberiniz yoksa şimdik oldu.!(artık secim bitinceye kadar daha çook reklamları izleyecegiz demekki demecinizden anladıgım)saygılar..karşılıklı olursa eger..