6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Temel atma maratonu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, sırasıyla Ayvacık ilçesinde Eynel Köprüsü'nün temelini attı, Samsun Havaalanı Kargo Tesisleri'ni inceledi ve Tekkeköy Tersanesi'nin temelini attı. 

Samsun'da inceleme, temel atma ve açılış maratonunu sürdüren Bakan Yıldırım ve Bakan Özak, Terme Tersanesi'nin açılışının ardından Ayvacık ilçesine geçerek İl Özel İdaresi tarafından KÖYDES kapsamında 9 milyon 300 bin YTL maliyetle Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerine yapılacak olan Eynel Köprüsü temel atma törenine katıldı. 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Fatih Öztürk, Mustafa Demir, Ahmet Yeni ve Birnur Şahinoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hasan Naipoğlu, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Bakan Yıldırım, 30 yıllık köprü özleminin sona erdiğini kaydetti. Türkiye'de büyük atılımların yaşandığını belirten Yıldırım, "Halkın yüzü gülüyor, özlemler bitiyor. Ülkenin birçok noktasında yeni projeler hayata geçiriliyor" dedi.
Bakan Nafiz Özak ise, ülkede siyaset dünyasına 3 kişinin damgasını vurduğunun altını çizerek, "Bunlar Adnan Menderes, Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan" diye konuştu.
Vali Güzeloğlu da, Eynel Köprüsü'nün Ayvacık için düş olduğunu ve bu düşün gerçekleştiğini kaydederek, "Ayvacık'ın kalkınmasını sağlayacak olan bu köprü, gönül köprüsüdür" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından butona basılarak temel atılırken, 270 metre uzunluğundaki köprünün 540 günde tamamlanacağı belirtildi. 

Ayvacık ilçesinden sonra yapımı tamamlanan Samsun Havaalanı Kargo Tesisleri'ni inceleyen bakanlar ve beraberindekiler, yetkililerden tesis hakkında bilgi aldı. Daha sonra Samsun Tersanesi temel atma törenine geçildi. Burada da bir konuşma yapan Bakan Yıldırım ve Özak, yapılan hizmetlere dikkat çekti. Bakan Özak, "Denizcilik alanında yapılan yatırımları görünce insanın göğsü kabarıyor" derken, Bakan Yıldırım ise çıtayı her gün yükselttiklerini belirterek, "Yapılan yatırımlarla dünya genelinde denizcilik sektöründe 23. sıradan 5. sıraya yükseldik. Birinci sınıf demokrasiye sahibiz. Demokrasinin korunması için var gücümüzle çalışıyoruz. 5 yılda 50 yıllık mesafe katettik. 2005 yılında havacılık sektöründe 2015 yılının hedeflerini yakaladık. 8.5 milyon yolcudan 32 milyon yolcu kapasitesine ulaştık. Uçak seyahatleri imtiyaz olmaktan çıktı" açıklamasında bulundu. 

Milletvekilleri Suat Kılıç ve Mustafa Demir, Müsteşar Hasan Naipoğlu ve DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan'ın da birer konuşma yaptığı törende daha sonra bakanlar ve beraberindekiler butona basarak ilk betonu tersanenin temeline akıttı. 

Tekkeköy ilçesi Gelemen mevkisi sahilinde bin dönüm alan üzerine kurulacak tersane, YAPITEK firması tarafından inşa edilecek ve 30 milyon YTL'ye mal olacak. Tersanede bin 800 metre ana mendirek, 200 metre tali mendirek ve 400 metre uzunluğunda da donatım rıhtımı kurulacak. 4 tane parsel bulunan tersanenin Bakan Binali Yıldırım'ın isteği üzerine 2009 yılında tamamlanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 17:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?