6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Temiz bir Vezirköprü için yürüdüler

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle öğretmen ve öğrenciler temiz bir Vezirköprü için yürüyüş yaptı.

Yürüyüş öncesi okul bahçesinde öğrenciler ve öğretmenlere hitaben konuşma yapan Mehmet Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Kaya, çevrenin korunmasının öneminden bahsetti.

Çevre değerlerinin korunması, çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve sadece bugün için değil, gelecek nesiller içinde ertemiz bir dünya bırakmanın temel düşünce haline gelmesi gerektiğini kaydeden Kaya, "Bu düşünce ile 5 Haziran Birleşmiş Milletler(BM) tarafından 'Dünya Çevre Günü' olarak ilan edilmiştir. Bizler, ancak sağlıklı bir doğada hayatımızı sürdürebileceğimizi anlamak zorundayız. Sonuçları direkt olarak canlı yaşamını etkileyen, maliyeti çok yüksek olan çevre kirlenmesi sadece devletlerin değil, tek tek hepimizin üzerinde düşünmemiz gereken hayati bir sorundur" dedi.

Yapılan konuşmadan sonra okul öğretmen ve öğrenciler tarafından gruplar halinde ilçe merkezindeki caddelerde çevre temizliği kampanyası başlatıldı. İlçe merkezi ve mahallelerde ellerinde temizlik poşetleriyle yürüyen öğrenciler, çevreye atılan çöpleri toplayarak, "Biz çevremizi temiz tutarız" sloganları atan öğrenciler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Öğretmen Nejla Aygün, "Hiç kimsenin, geleceğimiz olan çocuklarımıza kirli bir toplum bırakmaya hakkı yoktur. Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız sembolik temizlik çalışmasında herkese çevreyi temiz tutmaları yönünde bir mesaj vermek istedik" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 21:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?