2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Temmuz ayı okuyucusuna kitap

'Türkiye Okuyor Kampanyası' çerçevesinde temmuz ayında 8 kitap okuyarak 'ayın okuyucu' seçilen ilköğretim okulu öğrencisi Feyzullah Berkacar, kitap ödülü kazandı.


'Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden 2009 yılı Temmuz ayında 8 kitap okuyan ve geçen seneden bu zamana kadar ise toplam 56 kitap okuyarak büyük bir okuma başarısı sergileyen Necati Bey İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Feyzullah Berkcan (12), 'ayın okuyucusu' seçilerek yaşıtlarına örnek oldu. Feyzullah Berkcan, kitap okumayı çok sevdiğini ve bazı kitapların sürükleyici olmasından dolayı kitap okurken mutlu olduğunu söyledi.


Kütüphane Müdürü Türkan Koca, kütüphanelerin okuma alışkanlığının bireysel ve toplumsal düzeyde oluşturulması ve gelişmesinde çok önemli rollerinin bulunduğunu söyledi. Türkiye genelinde Halk Kütüphanesi Müdürlükleri içinde her ay ayın okuyucusunu seçerek, ödül veren ilk ve tek kütüphane olduklarını dile getiren Koca, "Amacımız, kullanıcıların kütüphaneye olan ilgisini sürekli ve canlı tutabilmektir" şeklinde konuştu. Daha sonra Feyzullah Berkcan'a, Kütüphane Müdürü Türkan Koca tarafından Reşat Nuri Güntekin'in Ateş Gecesi isimli kitabı hediye edildi

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 18:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?