2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Termeliler santrale 'evet' dedi

Samsun'un Terme ilçesinde daha önce karşı çıkılan kombine çevrim santrali için ziraat odası, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar 30 dilekçe vererek santrali istediklerini bildirdi.


Borasco Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından ilçenin Akçay beldesinde 260 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali konusunda tartışmalar sürerken, daha önce karşı çıkılan santral için olumlu görüşler geldi.

Terme Ziraat Odası üyeleri, başkan yardımcıları, Terme Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Akçay Muhtarı ile birlikte çok sayıda muhtar, ilgili kamu kuruluşuna 30 resmi dilekçe vererek "Yatırımın hayırlı olması diliyoruz" dedi. Yazılan dilekçede, "Santralprojesiyle ilgili olarak halkımızın görüşleri sorulmaktadır. Doğalgazın çevre açısından sakıncalı olmadığı ve tarım faaliyetlerini de olumsuz etkilemediği bilinmektedir. Gerek halkımız gerekse bölgedeki esnaf ve sanayici çevremize ekonomik hareketlilik getirecek bu yatırımı desteklemektedir. Yatırımın hayırlı olmasını diliyoruz" denildi.


Dilekçeden haberi olduğunu belirten Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, konuyla ilgili konuşmak istemediğini, suskunluğunu korumak istediğini belirterek, "Çiftçim ne diyorsa doğrudur diyorum. Karşı değilim" dedi.
Terme Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Şahane ise, yatırımı olumlu bulduklarını belirtti.


Daha önce Terme'de düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi veren Enerji ve Çevre Yatırım A.Ş. uzmanı Ayşegül Korun, projede dünyanın en gelişmiş doğalgaz yakıtlı kombine çevrim teknolojisinin kullanılacağını, tesisin 890 MW kurulum gücüne sahip olacağını, yılda 7 bin 796 GW/saat elektrik üretiminin gerçekleştirileceğini, inşaat sırasında 900 kişinin görev alacağını, yaklaşık 31 ay süreceğini tesiste 100 kişi görev alacağını belirtmişti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin ORHAN IP: 88.224.213.xxx Tarih : 18.02.2009 01:13:43

O dilekçeyi verenleri tebrik ediyorum. Kurulacak bu tesis yaklaşık 20 yıl boyunca çevreye tonlarca radon gazı salacak ve binlerce insanın kanser olmasına sebep olacak. Hiç bir araştırma yapmadan bu dilekçeyi yazdıklarına göre sanırım borasko firması çok iyi çalışmış. Artık Terme menşeili hiç bir ürün satın alınmaz zaten bir kaç yıl sonra satacak üründe olmayacak. Haydi gözünüz aydın. Kurulup zararlarını görünce boşuna eylem yapmayın kanunen hiç bir etkiniz olamaz.